Budi dio naše mreže

Ključna riječ: davor-vukovic

Ako se i mora srušiti naš zemaljski stan - najveće dobro ostaje netaknuto, zajedništvo s Kristom Uskrslim

Na 5. vazmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed doc. dr. Davora Vukovića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, docenta pri Katedri fundamentalne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Vlč. Vuković, između ostalog, ističe: "Sjetimo se, u konačnici, domovina je naša na nebesima, kako nas podsjeća i sveti Pavao."

Bog se otkriva svim narodima kao ljubav, milosrđe, svjetlo i spasenje

Na svetkovinu Bogojavljenja iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. doc. dr. Davora Vukovića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, docenta pri Katedri fundamentalne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Vlč. Vuković, između ostalog, ističe: "U Isusu iz Betlehema, dakle, prepoznajemo Boga koji svoje spasenje želi objaviti svakom čovjeku: i Židovima kao izabranom narodu Božjem, ali i poganima, tj. svim ljudima i svakom narodu na zemlji koji su pozvani u novi narod Božji, u Crkvu. To je bit svetkovine Bogojavljenja."

Prof. Davor Vuković: "Kriza vjere šansa je za sve nas kršćane"

Ne tek vjera kao običaj, kao tradicija, već vjera kao osobni, životni, cilj koji oblikuje sve druge moje izbore. Vjera koja nije odvojena od iskustva i postojanja, nego upravo vjera koja prožima moju svakodnevicu, moje odluke, moje izbore, moje planove. Na takvu vjeru je pozvan i kršćanin i nekršćanin.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja