Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bracna-ljubav

O ljubavi koja traje

Ako se muž i žena oslanjaju isključivo jedno na drugo u svojoj opskrbi ljubavlju, otkrit će da će se, poput baterije napunjenog mobitela, isprazniti. Ali ako je njihova ljubav ukorijenjena u Bogu, otkrit će da je njihova zaliha ljubavi neiscrpna.

Božji plan za tvoj brak

Zajednica muža i žene je sveta, kao i zajednica Krista i Crkve. Na križu Isus izlijeva svoj život za svoju Zaručnicu, a Crkva taj život prima. U žrtvi mise Crkva izlijeva svoj život koji joj je darovao Isus, a On taj život prima u svetoj Euharistiji. U braku, muž i žena umiru sebi i izlijevaju svoje živote za drugoga, i svaki od drugoga prima taj dar života.

O. LORENZO MONTECALVO poziva da na ovih 7 riječi gradimo brak

"Stvoritelj je ustanovio sakrament braka za radost muškarca i žene, i tko ga ne živi u njegovoj milosti, brak će mu postati paklena situacija", poručuje o. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva te donosi sedam riječi na kojima bismo trebali graditi brak.

Kako se griješi protiv vjernosti bračnoj ljubavi?

"Svaki preljub je snažna prijetnja bračnoj sreći. Po meni, najteži preljub je onaj koji se konzumira s prostitutkom. U tom slučaju se čini trostruki grijeh: protiv samoga sebe, protiv svog bračnog druga i protiv prostitutke", piše o. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva.

Sveti Josemaría Escrivá: Ljubav kršćanskih supružnika je poput vina, koje se s godinama poboljšava i raste u vrijednosti

Ljudska ljubav je satkana od djela koja se mogu vidjeti, čuti i dodirnuti. Ujedno je intuitivna i racionalna, kreativna i predviđa potrebe druge osobe. Želimo li istinski živjeti od ljubavi, želimo li pomoći u prevladavanju teoretskih i praktičnih zabuna koje mogu nastati kada ovaj temeljni poziv ljudskog bića postane stvarnost, trebamo naučiti istinski voljeti u vlastitim životima.

Ljubav treba više živjeti, nego moliti za nju!

"Ne postoji idealna osoba na ovome svijetu i trebate ju prestati tražiti. Toliko je molitava upućeno sv. Josipu, organiziraju se katolički spojevi kao da su Bog, sv. Josip i ljubav neki servisi koje ćemo mi koristiti po potrebi. Kada to ne djeluje onda je sv. Rita na redu. Sve je to odraz nepovjerenja i u Boga, ali i naše vlastite nesređenosti koja se ne usudi sama nešto učinit, nego traži stalno pomoć od drugoga čekajući dar s neba", poručuje fra Vinko Brković.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja