VIDEO Bračanin Natalio otkriva kako se radi božićni kruh ili „hrvatski panettone“
Pekar Natalio Bezmalinović iz Selaca na Braču otkrio je u videozapisu kako je iz zaborava vratio božićni kruh.
Pekar Natalio Bezmalinović iz Selaca na Braču otkrio je u videozapisu kako je iz zaborava vratio božićni kruh.
Jaslice, koje datiraju iz druge polovice 19. stoljeća, predstavljaju jedno od najvrijednijih umjetničkih djela tirolskih jaslica, a obnova ih je učinila dostupnima vjernicima kao kulturno i povijesno blago otoka Brača.
Na spomendan sv. pape Pia V., dominikanca, šest župljana u Bolu ušlo je u postulaturu dominikanskog laičkog bratstva. Današnji dan može se smatrati i službenim početkom djelovanja ovog bratstva u Bolu.
Kamena rozeta postavljena je na crkvu Naviještenja Marijina u Supetru 26. travnja 2024. godine, a elemente koji je krase nose zanimljivu simboliku koja je povezuje sa zaštitnikom župe.
Ovaj rijedak i zanimljiv nalaz iz vremena kasne antike sigurno će u budućnosti biti predmetom detaljnijeg istraživanja, a za sada ga ubrajamo u još jednu sutivansku zanimljivost koja nas povezuje sa bogatom tisućljetnom povijesti našega podneblja.
Malo Đakovo u srcu Slavonije i mala Postira na Braču u srcu Dalmacije već godinama nije teško povezati. Pogotovo je to slučaj kroz zadnji tjedan mjeseca kolovoza u kojem redovito iz godine u godinu, i tako već čitavo desetljeće, na svoju duhovno-ljetnu obnovu, okrepu i odmor dolaze na taj srednjodalmatinski otok članovi naše najbrojnije Franjevačke mladeži – Frame Đakovo.
Pustinju (samostan) osnovali su u 16. stoljeću poljički svećenici glagoljaši koji su bježeći pred Turcima stigli na Brač. Do pustinje Blaca može se stići iz više smjerova, ali uvijek i samo pješice. Put kojim su stoljećima gazile mazge i konji i danas je jedina veza sa svijetom.
Godine 2013. mediteranska prehrana upisana je na Reprezentativnu listu nematerijalnih dobara čovječanstva UNESCO-a. Mediteranska prehrana predstavlja ukupnost znanja, vještina, praksi, vjerovanja i tradicija vezanih uz poljoprivredu i ribarstvo, preradu, pripremanje i osobito konzumiranje hrane.
Ova stranica koristi dvije vrste kolačića: nužne tehničke kolačiće i kolačiće za analitiku. Slažete li se s korištenjem kolačića za analitiku?