Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bl-stepinac

NAJAVLJUJEMO Dolazak relikvija bl. Stepinca na Sveti Duh

Dolazak relikvija bl. Alojzija Stepinca na trajno čašćenje u Bazilici sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu u Zagrebu i program obilježavanja te svečanosti bile su teme Aktualnog HKR-a u kojoj su 21. studenoga govorili provincijal Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić i rektor manje bazilike fra Ivan Marija Lotar.

KARDINAL KUHARIĆ "Naš nezaboravni i nezaboravljeni nadbiskup kardinal Alojzije Stepinac"

Ove se godine sa zahvalnošću spominjemo dvadesetpete obljetnice proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca, uzornog svjedoka Evanđelja, Božjeg milosrđa i ljubavi za koju je trpio sve do mučeništva. Povodom te obljetnice, zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša predvodit će svečano euharistijsko slavlje u Hrvatskome nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u subotu, 30. rujna u 11 sati.

HALO, VELEČASNI! Je li grijeh što me žalosti papa koji još uvijek ne priznaje svetost bl. Alojzija Stepinca?

Je li u redu maramicom dirati kipove i grobove svetaca? Je li grijeh što me žalosti papa koji još uvijek ne priznaje svetost bl. Alojzija Stepinca? - neka su od pitanja na koje je u emisiji "Halo, velečasni?" u petak, 10. veljače odgovarao vlč. Damir Ocvirk, župnik Župe svetoga Josipa na Trešnjevci, župe koju je 20.lipnja 1937. osnovao bl. Alojzije Stepinac, a u čijem se oltaru sada nalaze blaženikove moći.

Sveti papa Ivan Pavao II. silno je ljubio Hrvatsku

Crkva već jedanaesti put slavi blagdan velikoga pape Ivana Pavla II., kako je to odredio papa Benedikt XVI. na misi Wojtyline beatifikacije 1. svibnja 2011. Spomen je to na dan ustoličenja za rimskoga biskupa ovoga Poljaka koji je, kako je sam rekao na dan izbora, "došao iz jedne daleke zemlje". U Hrvatskoj je sada sveti Ivan Pavao II. ostavio neizbrisiv trag.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja