Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bl-carlo-acutis

O Bogu i videoigrama

Blaženi Carlo Acutis, 15-godišnji mladi Talijan koji je umro od leukemije i mogao bi biti prvi tisućljetni svetac, u svom kratkom životu pokazao je ljubav prema prijateljstvu i obitelji, uživanje u video igricama i web dizajnu te potpunu pobožnost našem Gospodinu u Euharistiji. Pokazao je samodisciplinu da ne dopusti da igranje postane idol, već kao jedna komponenta dokolice, i dopustio svojoj ljubavi prema Bogu da usmjerava sve druge aktivnosti. Internetska stranica koju je napravio i koja je dokumentirala euharistijska čuda diljem svijeta i danas je na mreži!

Tijelo bl. Carla Acutisa bit će trajno izloženo u Asizu

Asiški biskup Domenico Sorrentino otvorio je u srijedu 2. lipnja nakon večernje mise grob bl. Carla Acutisa u crkvi Sv. Marije Velike u Asizu te najavio da će njegovo tijelo biti trajno izloženo na štovanje, prenosi Vatican News.

ARGUMENTI Zašto Bog daje euharistijska čuda?

Međunarodna izložba 'Euharistijska čuda diljem svijeta' bila je povod razgovoru urednice Diane Tikvić na temu zašto Bog daje euharistijska čuda. Gostovali su Marija Boras, inicijatorica izložbe u Hrvatskoj, prof. dr. sc. p. Božidar Nagy, postulator kauze za kanonizaciju Ivana Merza i don Josip Radić, suutemeljitelj Javnoga vjerničkog društva 'Omnia Deo'.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja