Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biskup-sasko

Biskup Šaško: Odakle im snaga mira da na očito ne-činjenje mjerodavnih institucija u uspostavljanju pravednosti budu beskrajno strpljivi i ne dopuste malodušju da prevlada?

"Pitao sam se kako je moguće, odakle snaga, i u vrijeme razaranja i nakon rata, odakle snaga tim ljudima koji su gledali mučenja i ubojstva najbližih, gubitak doma; koji su sami trpjeli neizdrživa nasilja, prolazili ponižavanja, nosili traume silovanja i stigmu neprihvaćenosti. Odakle im snaga da pred vrijeđanjem istine i poštenja, pred nametanjem političkih zamisli koje su produbljivale rane, ne odustanu od dobra? Odakle im snaga mira da, gotovo svakodnevno susrećući zločince, ne uzvrate mržnjom i da na očito ne-činjenje mjerodavnih institucija u uspostavljanju pravednosti budu beskrajno strpljivi i ne dopuste malodušju da prevlada?", zapitao se biskup Šaško u svojoj propovijedi na euharistiji koju je predslavio na vukovarskom Memorijalnom groblju.

Biskup Šaško predvodio službu svjetla na zagrebačkom hodočašću u Mariju Bistricu

Službu svjetla na 290. zavjetnom hodočašću vjernika grada Zagreba i hodočašću mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu u subotu 18. rujna predvodio je zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško, u zajedništvu s pomoćnim biskupom mons. Mijom Gorskim, okupljenim svećenicima i hodočasnicima, stoji na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.

ZAGREBAČKA KATEDRALA Upaljena prva adventska svijeća

Pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško predvodio je u subotu 1. prosinca 2018. godine u zagrebačkoj katedrali euharistijsko slavlje uoči prve nedjelje došašća. Euharistijsko slavlje započelo je obredom blagoslova adventskog panja i paljenja prve svijeće na adventskome panju u zamračenoj prvostolnici.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja