Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biskup-mile-bogovic

Biskup Mile Bogović: „Osporavatelji pape Pija XII. i kardinala Stepinca dolaze iz sličnih krugova“

"Među crkvenim povjesničarima i teolozima uloga pape Pija XII. uvijek je izazivala uvažavanje i poštovanje. Nikad se nije poigravao riječima i uzrečicama. Kada je on nešto rekao ili napisao, nije tu bilo nedorečenosti i dvoznačnosti, mogao si njegove riječi uklesati u kamen. Bilo je to vrijeme kada se takvim stavom stjecao autoritet u društvu: ozbiljnošću, jasnoćom i smislenošću. Takav je Pio XII. bio u vrijeme mira, ali i u vrijeme rat", rekao je, među ostalim, umirovljeni gospićko-senjski biskup mons. dr. sc. Mile Bogović za portal Domoljubnog radija, a razgovor je prenijela IKA.

Preminuo prvi gospićko-senjski biskup Mile Bogović

Prvi gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović preminuo je u subotu 19. prosinca u Respiracijskom centru KBC-a Rijeka, obavijestio je Biskupski ordinarijat u Gospiću. O sprovodnom obredu i svetoj misi Biskupski ordinarijat će javnost obavijestiti naknadno.

Biskup Bogović: Čuvajmo se zastrašivanja, jer posljedice neće biti samo ekonomske

"Danas kao da je neki strah ušao u nas i postavljamo neka pitanja kakva prije nisam čuo. Ljudi kao da su se počeli bojati i onoga čega se ne treba bojati i jednostavno taj strah je postao sastavni dio onoga što udišem i izdišem. Od tog straha treba se čuvati jer bi moglo biti i drugih posljedica, a ne samo ekonomskih", naveo je na misnom slavlju desetog utorka u čast sv. Antunu Padovanskom gospićko-senjski biskup u miru Mile Bogović, istaknuvši da ovaj svijet često daje mnogo strahova, ali čovjek se od svih može osloboditi prateći unutarnje usmjerenje Duha Svetoga.

Muka kao nepresušno nadahnuće kulture – Pasionska baština Like

Pasionska baština Zagreb i Društvo hrvatskih književnika organiziraju u srijedu 22. siječnja promociju 12. zbornika Pasionske baštine pod nazivom "Muka kao nepresušno nadahnuće kulture – Pasionska baština Like" na kojem će, među ostalim, predstavljati mons. dr. sc. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup u miru.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja