Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biskup-gorski

Trideset pet godina Planinarskoga križnog puta

Planinarska bratovština sv. Bernarda i Udruga Ekosspiritus iz Samobora, pod pokroviteljstvom Ureda za mlade Zagrebačke nadbiskupije, obilježili su u subotu 8. listopada 35 godina Planinarskoga križnog puta (PKP).

FOTO Biskup Gorski predvodio Križni put za mlade na Ksaveru

U petak uoči Cvjetnice 8. travnja 2022. nakon dvije godine stanke održao se tradicionalni Križni put za mlade na Ksaveru u organizaciji Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije. Pobožnost križnoga puta predvodio je zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski, a na sudjelovalo je 400-tinjak mladih.

Biskup Gorski: Jesmo li spremni pozvati grešnike u Crkvu da susretnu milosrđe ili smo farizeji koji osuđuju?

“Kako mi postupamo prema onima koji se kaju i žele započeti novi život? Ljudsko društvo na pogrešku reagira osvetom, kaznom, preodgojem. Najteže je, što vi vjeroučiteljice i vjeroučitelji možda najbolje znate, voditi onoga koji je kažnjen ponovno u normalni društveni život (...) Veliki ljudi žele osloboditi, ne poniziti. Smišljaju pomoć, a ne predbacivanje", naveo je biskup Mijo Gorski prevodeći misno slavlje u povodu dodjele trajnih mandata vjeroučiteljima osnovnih i srednjih škola i odgojiteljicama u vjeri na području Zagrebačke nadbiskupije, te zahvale umirovljenim vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja