Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bazilika-sv-petra

Radionica Svetog Petra u Vatikanu pokreće Školu za umjetnost i obrt

U ponedjeljak 16. siječnja svečano se otvara prva didaktička godina za dvadeset mladih polaznika triju smjerova: klesari i obrađivači mramora, zidari, gipsari i dekorateri te tesari. Dvanaest mladića i osam djevojaka iz Italije, Perua, Njemačke i Bjelorusije, učit će od ponajboljih stručnjaka „praktična znanja“ i ljubav prema blagu Bazilike Svetog Petra, izvještava Alessandro Di Bussolo za Vatican News.

Koju poruku krije ovaj kip sv. Ljudevita Monfortskog?

Svetac nosi veliku krunicu koja mu pada s lijeve strane da bi podsjetio na put kojim je on došao do svetosti – po Mariji k Isusu jer krunica je razmišljanje o otajstvima Isusa Krista s Marijinim duhom.

Remek-djelo 'Pietà' Michelangelo je isklesao kad je imao samo 24 godine

Pietà (talijanska izvedenica iz latinskog pietas: sućut, sažaljenje) ili „oplakivanje Krista“, u kršćanskoj je ikonografiji prikaz Blažene Djevice Marije koja u krilu drži mrtvo Isusovo tijelo. Taj se motiv javlja u 12. stoljeću, a osobito je popularan u gotici i renesansi. Michelangelova 'Pietà' (1497. - 1500.) nalazi se u bazilici svetog Petra u Rimu. Djelo opisuje viša kustosica Galerije Klovićevi dvori Petra Vugrinec.

Nevjerojatna mjesta zanimljiva katolicima koji se zapute u Rim

Znate li što je ispod Vatikana, gdje se može vidjeti znak s križa na kojem je Isus razapet te gdje se čuva dio glave sv. Ivana Krstitelja? Donosimo informacije o ovim i ostalim zanimljivim mjestima koje biste trebali posjetiti ako se zaputite u Rim.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja