Budi dio naše mreže

Ključna riječ: anksioznost

Prevladati sindrom nezadovoljstva

Postoje razine sreće u kojima su više razine prožimajuće, trajne i duboke, dok su niže razine usmjerene na ego, kratkotrajne i površne. Više razine sreće donose veću i trajniju sreću od nižih. A ako živimo samo za one niže, vjerojatno ćemo se osjećati praznima, otuđenima, neispunjenima, depresivnima, tjeskobnima, a ponekad i očajnima.

Fra Mario Berišić U depresiji ne isključuj samog sebe iz Božjeg pogleda

Kako izaći iz depresije? Ima li lijeka za nju i kako živjeti s njom? Zašto su psihičke smetnje veliki "tabu", posebno u vjerničkim krugovima? Odgovore na ta i druga pitanja ponudili smo u emisiji "Pričaj mi" koju uređuju i vode Matija Đudarić, Paula Marija Knežević i Ivana Markić. Gost emisije bio je fra Mario Berišić.

Ozdravljujuća snaga Psalama

Psalmi ne samo da prilagođavaju naše emocije nekom hvalevrijednom prirodnom ili kulturnom standardu dobrote, oni ih prilagođavaju Kristu, izvoru sve dobrote.

Što nam strah čini i kako to uspješno zaustaviti

Procjena naših sposobnosti ovisi o nama samima, o našoj prirodi (biologija) i o našim prethodnim iskustvima, kako onima koje smo stekli kroz priče drugih (odgoj, škola) tako i onima s kojima smo se sami susretali. Iskustvo raznih ishoda u raznim situacijama nas uvjerava tko smo, što smo, koliko smo (ne)sposobni i (ne)moćni te u skladu sa zaključkom te procjene reagiramo borbom ili bijegom.

Bog te zove da postaneš bolja verzija sebe!

U potrazi za boljom verzijom sebe, nikada nemojte zaboraviti da sve što Bog očekuje od vas je da se danas počnete boriti protiv laži i negativnih misli umjesto da im se prepustite.

Prevladati anksioznost uz Božju pomoć

Jedan od načina da se riješite tjeskobe jest dopustiti Bogu da preuzme kontrolu, umjesto da sve pokušate učiniti sami. Relativno je lako biti zabrinut zbog bilo koje stvari, bilo da je riječ o budućnosti ili trenutnoj situaciji u svijetu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja