Budi dio naše mreže

Ključna riječ: 30-mladifest

FOTO Završen jubilarni 30. Mladifest u Međugorju

Ranim jutarnjim misnim slavljem na Križevcu završen je jubilarni 30. Festival mladih u Međugorju. Euharistijskim se slavljem zahvalilo Bogu za sve milosne i blagoslovljene trenutke zajedništva u proteklih pet dana održavanja Mladifesta.

MLADIFEST Nadbiskup Fisichella: "Nemojmo se zaustaviti pred poteškoćama i zabrinutostima života"

“Daj Bogu svoje siromaštvo i Bog će to promijeniti. Bog će promijeniti tvoj život. Bog mijenja i obnavlja svijet”, istaknuo je nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskog vijeća za novu evangelizaciju, u propovijedi na večernjem misnom slavlju posljednjeg dana 30. Festivala mladih u Međugorju. Misno slavlje predslavio je u koncelebraciji sa 714 svećenika, a prijenos uživo je gledan s 2.856.000 jedisntvenih IP adresa uz brojne kabelske televizijske kuće diljem svijeta koje su se uključile u prijenos.

MLADIFEST Kardinal Puljić: "Nikad nemojte prestati moliti, jer molitva je divno zajedništvo s Bogom"

"Valja izgraditi kršćanski karakter, da ja jesam, i mislim, i djelujem kao kršćanin. To znači izgraditi vlastiti identitet. Ne trebam biti ničija kopija. Bog je toliko bogat u stvaranju pa nas je sve različite stvorio i zato trebamo prihvatiti taj vlastiti identitet. I hrabrim vas, nikad nemojte prestati moliti, jer molitva je divno zajedništvo s Bogom", rekao je kardinal Vinko Puljić na večernjoj misi četvrtoga dana Mladifesta.

MLADIFEST Biskup Rey: "U Međugorju se živi Marijina poruka nade"

"Ovo što se ovdje živi je Marijina poruka koja je poruka nade. U našem društvu vrlo često primjećujemo nedostatak nade. Svatko vidi samo kraj svojega života, a Marija nas stavlja u vezu s Nebom. Ona utjelovljuje nadu! Ona je znak nade", rekao je mons. Donimique Rey u jutarnjoj katehezi trećeg dana Mladifesta.

MLADIFEST Nadbiskup Pezzuto: "Bog svakome od nas govori: Idi za mnom"

"Zamislite Isusa koji hoda među vama, prolazi i zaustavlja se pred tobom, kao što se jednoga dana zaustavio pred Petrom i ostalim apostolima, pred Matejem carinikom, usredotoči pogled na tebe i kaže ti: 'Idi za mnom'. Postojala je, međutim, u povijesti čovječanstva jedna osoba kojoj je, Riječ Božja prvoj uputila poziv da Ju slijedi. Ta osoba je Marija, mlada djevica iz Nazareta, 'djevica zaručena s mužem koji se zvao Josip iz doma Davidova' (Lk 1,26)", rekao je apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto drugog dana Festivala mladih u Međugorju.

30. Mladifest u Međugorju - deseci tisuća mladih u Gospinom zagrljaju

Svetom misom koju je, uz koncelebraciju 620 nadbiskupa, biskupa i svećenika, predslavio Papin vikar Rimske biskupije Angelo De Donatis, u Međugorju je počeo jubilarni 30. Festival mladih. Uz desetke tisuća mladih u Međugorju, otvaranje festivala preko live streama pratilo je rekordnih 1.747.100 ljudi diljem svijeta.

30 godina Mladifesta - kako je sve počelo

Ovogodišnji međunarodni festival mladih u Međugorju koji započinje 1. kolovoza u 19 sati, obilježava 30 godina od nastanka. Prisjetimo se kako je zamisao o ovom molitvenom susretu nastala i kako je sprovedena u jedan od najljepših međunarodnih susreta katoličke mladeži i katolika uopće.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja