Budi dio naše mreže

Čak i kad vas nešto naljuti, u hodnicima svog srca možete odlučiti da ne odete u tamnu sobu gdje ćete se prepustiti malodušnosti i samosažaljenju, već da odete u svijetlu sobu i provedete u njoj barem nekoliko trenutaka. Odlučite još dodatno povećati i osvijetliti svijetlu sobu. Njegujte je kao svoje najveće blago jer ova soba može promijeniti vaš brak.

/ vž

Uvijek možete birati između svijetle ili tamne sobe

U knjizi “Izazov ljubavi” Stephena i Alex Kendrick, zamišljenoj kao niz 40-dnevnih razmišljanja za bolji brak, nailazimo na zanimljivu misao autora. Prema njihovu mišljenju, prenosi Aleteia, svaki supružnik ima dvije sobe koje se kriju u njegovu srcu.

Svijetla soba

Prva soba je svijetla, lijepa, uredna, odiše i zrači pozitivnom energijom. U ovoj sobi na zidovima su ispisane pozitivne misli i osobine o vašem suprugu ili supruzi. U ovoj sobi čuvamo lijepe uspomene, u nju ulazimo kad se dobro slažemo sa supružnikom, kad smo mu zahvalni, kad ga ohrabrujemo, kad nas preplavi ljubav. Na zidovima su lijepim slovima ispisane riječi poput privlačan, vjeran, pun ljubavi, zabavan, iskrena, lijepa, sjajna kuharica, marljiva, pametan, divan otac našoj djeci, voli je, voli ga…Iz ove sobe uvijek izađete u još boljem raspoloženju nego što ste u nju ušli.

Tamna soba

U drugoj sobi, skrivenoj na kraju mračnog hodnika našeg srca, nalazi se soba u kojoj je tamno i zagušljivo. Nažalost, put vas često vodi i tamo. Na zidovima ove sobe napisano je sve negativno što vas muči kod supružnika, što vas uznemiruje, ide vam na živce,  vrijeđa vas…Postoje njegovi neuspjesi, uvrede i gorke riječi, ima odbijanja i razočaranja. U ovoj sobi pohranjujete bol, tugu i osjećaje usamljenosti koje ste ponekad doživjeli sa svojim supružnikom.

Neki ljudi uživaju ući u ovu sobu. U njoj njeguju svoju bol, čitaju sve ono loše što je napisano o njihovom suprugu ili supruzi, vježbaju ono što će reći pri sljedećoj svađi kako bi supružnika još više povrijedili.

Obje sobe i riječi ispisane na zidovima su istiniti 

Obje sobe postoje, to je činjenica. Činjenica je također da ćete u obje sobe pronaći istinu. Vaš je supružnik – kao i svako ljudsko biće – divan i jedinstven, on je ta nevjerojatna osoba u koju ste se zaljubili i jednostavno niste mogli vjerovati da se ona zaljubila u vas.

To je još uvijek osoba koju volite, poštujete, koja vam je odana i vjerna. Tako je svijetla, lijepa sobica prostor koji sadrži istinite činjenice. Ali istina je i ono što je napisano u mračnoj sobi. Vaš supružnik također ima tamne strane. On nije savršen, on je samo muškarac. Sigurno, kao i svaki par, oboje imate svojih problema i komplikacija. Tada ste toliko povrijeđeni, bijesni i frustrirani da vidite samo riječi napisane u tamnoj sobi. Ne možete vjerovati da vas suprug ili supruga može toliko povrijediti, da se može toliko razlikovati od vas.

U koju sobu radije idete?

Što se tiče soba koje se nalaze u srcu svake osobe, važno je znati sljedeće: samo vi imate moć odlučivanja koju ćete sobu češće posjećivati ​​i u kojoj ćete dulje boraviti. Vaša je odluka ta koja izravno utječe na vaš brak i vašu ljubav. Ako često idete u mračnu sobu, vaš će pogled na supružnika uvijek biti tamniji i negativniji. Čak i kad nije učinio ništa loše, pri svjetlu tamne sobe zasigurno ćete pronaći nešto, premda maleno i trivijalno, što će vam smetati. Gorčina će se nastaniti u vašem srcu, a tamna sobica izrast će u moćnu i zagušljivu sobu koja će vas sve više gutati i iz koje ćete vrlo teško pobjeći.

Međutim, ako svjesno odlučite otići u svijetlu sobu, na njezinim će zidovima biti sve više i više lijepih zapisa o vašem supružniku.

Jer ono na što se usredotočujemo se povećava. Često se možete upustiti u svijetlu sobu svog srca i s poštovanjem gajiti lijepe misli o svom mužu ili ženi. Čak i kad vas nešto naljuti, u hodnicima svog srca možete odlučiti da ne idete u tamnu sobu gdje ćete se prepustite malodušnosti i samosažaljenju, već da odete u svijetlu sobu i provedete u njoj barem nekoliko trenutaka. Odlučite još dodatno povećati i osvijetliti svijetlu sobu. Njegujte je kao svoje najveće blago jer ova soba može promijeniti vaš brak.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja