Budi dio naše mreže

Milica i Ivan Car obnovili su nakon pedeset godina svoje zavjete vjernosti u sakramentu svete ženidbe u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u nedjelju 8. kolovoza na misnom slavlju koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., župnik i rektor Svetišta.

/ dt

Ivana Cara i Milicu r. Kohanić, vjenčao je 7. kolovoza 1971. godine u crkvi svetog Ilije u Lipniku tadašnji lipnički župnik Mirko Kovačić. U proteklih pedeset godina dobili su dva sina Dinka i Željka. Stariji sin živi s roditeljima u istoj kući, a mlađi sin Željko sa svojom suprugom Marinom svojim su roditeljima podarili unuke Karla i Miu.

Obitelj Car / Foto: Nacionalno svetište sv. Josipa, Karlovac

Ivan i Milica redoviti su sudionici liturgijskih slavlja u župi. U prigodnoj homiliji mons. Sente, zahvalio je zlatnom bračnom paru na svjedočanstvu vjere koju su prezentirali kroz proteklih pedeset godina živeći u vjernosti jedno drugome u sakramentu braka.

Kao što je Isus Krist hraneći peti tisuća muškaraca zapravo usmjerio pozornost okupljenog mnoštva na važniju duhovnu hranu, tako ste i vi ostavši vjerni jedno drugome sve nas poučili o važnosti ustrajanja u vjernosti Bogu unatoč različitim životnim iskušenjima, kazao je između ostalog mons. Sente.

Ivan i Milica Car s mons. Antunom Senteom ml. / Foto: Nacionalno svetište sv. Josipa, Karlovac

Uz članove obitelji na svečanosti obnove bračnih zavjeta sudjelovali su i neki sudionici svadbenog slavlja od prije pedeset godina.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja