Budi dio naše mreže

Još od finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, kao i na ovogodišnjem u Katru, objave Hrvatske nogometne reprezentacije na društvenim mrežama imale su oznaku "#obitelj" na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza, kao i na svim vizualima. Fotografije hrvatske nogometne reprezentacije iz Katra bile su ispunjene emocijom i ljubavlju očeva prema djeci. Bila je to poruka da ono što rade, rade za budućnost svoje djece i domovine.

/ mp

Kako su objasnili na službenoj mrežnoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza, s digitalnom kampanjom #obitelj krenuli su nenametljivo, u ožujku 2018. godine.

Svečani doček hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu nakon osvojenog trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Katru / Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tijekom priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, #obitelj je bila središte njihove digitalne komunikacije. Objavljivali su fotografije i izjave koje naglašavaju upravo te obiteljske vrijednosti, poput ljubavi, zajedništva, povjerenja, prijateljstva, bliskosti, povezanosti, suradnje i poštovanja. To se nastavilo i tijekom ovog Svjetskog nogometnog prvenstva. Posebno je to bilo vidljivo tijekom dodjele brončane medalje u subotu, 17. prosinca, kad su u fokusu bili najmlađi pored naših Vatrenih.

Brončani reprezentativci fotografirali se sa svojom djecom / Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zašto obitelj?

Obitelj u Hrvatskoj ima posebno važno značenje u društvu, koje već u startu nosi snažnu pozitivnu konotaciju za svaku osobu i emitira već navedene vrijednost poput zajedništva koje Hrvati povezuju s obitelji. Mnogi upravo kroz obitelj prigrle nogomet u svoj život – i kroz Svjetsko prvenstvo upravo su mnoge majke i očevi naučili svoju djecu kakvu emociju donosi nogomet. Zajedništvo, ljubav prema domovini redovito je i isticao izbornik Zlatko Dalić.

Na Svjetskom prvenstvu 2018. Dalić je s reprezentacijom ostvario najveći uspjeh u povijesti, osvojivši srebrnu medalju, a ove godine izborili su broncu zlatnog sjaja. Dalić iz dana u dan svjedoči kako se treba odnositi prema obvezama, poslu, ljudima oko sebe, svojoj zemlji, narodu i ne libi se pred kamerama zazvati Božju pomoć.

“Puno puta sam rekao i ponovit ću: vjernik sam i uzdam se u dragog Boga da će nam vratiti ono što radimo i kako radimo te da na taj način pokušamo ostvariti uspjeh. Međutim, ako taj uspjeh izostane, važno je dati sve od sebe i igrati za domovinu i s ponosom nositi hrvatski dres”, poručio je u listopadu ove godine uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru Zlatko Dalić.

Hrvatska živi na krilima zajedništva

Zajedništvo i obitelj bile su ključne riječi ovog Svjetskog nogometnog prvenstva. Fotografije hrvatske nogometne reprezentacije iz Katra bile su ispunjene emocijom i ljubavlju očeva prema djeci. Bila je to poruka da ono što oni rade, rade za budućnost svoje djece i domovine.

Podsjetimo, upisali smo se u povijest svjetskog nogometa još 1998. godine kada je naša reprezentacija osvojila broncu te na krilima tog vremena i Vatreni vuku svoju inspiraciju za pobjedu.

Hvala im za dane zajedništva kroz posljednjih mjesec dana.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja