Budi dio naše mreže

O. Dan Beeman svećenik je dijeceze Richmond u saveznoj državi Virginiji. Na svojem Twitter profilu podijelio je video koji na šaljiv način pokazuje razliku između muškog i ženskog spola.

/ fe

“Jedan i drugi spol je, s jednakim dostojanstvom, iako na različit način, slika Božje moći i nježnosti”, napisao je o. Beeaman citirajući Katekizam Katoličke Crkve (2335).

Podsjetimo da nevinost naše djece treba sačuvati. O tome se govori u dokumentu Hrvatske biskupske konferencije “Muško i žensko stvori ih”.

“Biti žena ili biti muškarac način je postojanja, a ne tek puki atribut ljudskoga bića. Čovjek je biće koje komunicira, daje i prima, u čemu njegova spolnost ima vrlo veliko značenje. Tako će različitost muškarca i žene svoj osobit smisao dobiti u njihovu uzajamnom sjedinjenju. Na tu usku povezanost i jedinstvo koje su pozvani ostvarivati upućuje i sam Isus: Dvoje njih bit će jedno tijelo (Mt 19, 5). Različitost muškarca i žene nije zaprjeka, već poseban put ostvarenja bračnoga i obiteljskoga zajedništva. To zajedništvo svoj blagoslov dobiva u daru/rođenju novoga ljudskoga bića”, piše među ostalim u dokumentu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja