Budi dio naše mreže

Sofija i Jozo Batorek, par iz Josipovca Punitovačkog, ovo Valentinovo proslavili su jubilarnih sedamdeset godina bračnog zajedništva

/ at/IKA

Sofija, rođena 1932., i Jozo, rođen 1931. Slovaci su koji su na Valentinovo obilježili i sa svojim najmilijima proslavili sedamdeset godina bračnog zajedništva.

Troje djece, četvero unučadi i devetero praunučadi.

U prijepodnevnim satima slavljenike su nenajavljeno iznenadili susjedi. Donijeli su im cvijeće i čestitali, a osim njih njihovi najdraži su ih počastili s ručkom, kolačima i tortama. Za blagdanskim stolom zajedno su se veselili i molili te pričali o svim divnim sjećanjima zajedničkog života. Jozo je, baš kao i prije sedamdeset godina, rezao tortu za svoju Sofiju.

Sofija i Jozo vjenčali su se 14. veljače 1950. u župnoj crkvi Sv. Ladislava kralja u Punitovcima.  Cijeli život proveli su u svom rodnom Josipovcu. Imaju troje djece, četvero unučadi i devetero praunučadi. Svi oni uživaju obiteljsko zajedništvo i poštovanje.

 

Sofija je slabije pokretljivosti, ali je nepresušni izvor raznih običaja i tradicije, dok Jozo pomalo radi oko kuće i voli šetati. Oboje su, bez obzira na to što ih snašlo kroz dug zajednički život, uvijek raspoloženi za razgovor i šalu . „Dok smo mogli bili smo redoviti na misnim slavljima u našoj crkvi, godine i noge nam više ne dozvoljavaju hodati, ali gledamo mise na TV-u te redovito molimo, ponajviše uvečer“, rekli su slavljenici.

Molimo Boga da nas još ne rastavi.”

„Puno je to – sedamdeset godina zajedništva. Glavno je da smo još zajedno i molimo Boga da nas još ne rastavi. Nekada nas život nije mazio, bilo je i teških trenutaka u nedaćama života. Bilo je i oblaka i grmljavine s kišom,  ali nama je uvijek opet zasjalo sunce i tako prođoše godine. Bilo je također i puno, puno lijepih trenutaka u mom životu s mojim Jozom. Ružno se zaboravi, a ono lijepo, najljepše se pamti i nikada ne zaboravlja”, priznala je uz smiješak Sofija. Jozo je pak dodao: „Nekada se nije slavilo Valentinovo, a eto mi smo u ljubavi, zapravo odanosti i poštovanju već sedamdeset godina i pokazujemo današnjoj mladeži koja slavi Valentinovo, Dan zaljubljenih, da se može toliko biti zajedno. Poslije zaljubljenosti dolazi odanost, zajedništvo, uživanje u obitelji i  potomcima, a to je nešto najljepše.“

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja