Budi dio naše mreže

Molitvena zajednica Svete Obitelji poziva sve mlade supruge i majke da im se pridruže na molitvenom susretu 4. studenog od 12 sati u Župi Uzvišenja Svetog Križa.

/ Ivana Markić

Molitvena zajednica Svete Obitelji krenula je s djelovanjem 2012. godine, a većina članova tada su bili studenti. S godinama situacija se promijenila i veliki dio njih danas su supruge i majke koje su se morale suočiti i s promjenama u navikama sudjelovanja na molitvenim susretima. Stog, su pokrenule “Grupu za mame” koja već nekoliko mjeseci organizira i susrete za mlade majke, a idući molitveni susreti za žene i majke je 4. studenog u Župi Uzvišenja Svetog Križa u Osijeku.  Susreti su prvenstveno namijenjeni mladim majkama kako bi se osnažile u svom pozivu i za brak i za majčinstvo.

Sanja Dugandžić kazala je da su ovakvi susreti potrebni za svaku mladu suprugu i majku. “Budući da dolazi do promjene kada osobe stupe u brak, a napose kada se dijete rodi dolazi do potrebe za ovakvim susretima jer se dogodi da zbog tih promjene majke nemaju više redovitu molitvu, ali se prorijede i česti odlasci na pojedine susrete. Odlasci na misu postaju teži za organizirati. Tako smo mi članice molitvene zajednice ‘Svete Obitelji‘ nakon što smo postale majke uvidjele da i dalje imamo čežnju za rastom  u osobnom odnosu s Bogom, ali i u svemu onome što nosi brak i majčinstvo. Želimo to međusobno dijeliti, svjedočiti i međusobno se osnaživati”, dodala je.

Ovo nisu prvi susreti u Osijeku kazala je Sanja, jer je već bilo organizirano nekoliko susreta. “Grupa za mame je jedan dio molitvene zajednice ‘Svete Obitelji‘ koji je nastao iz te želje da se okupljamo u molitvenom zajedništvu, da molimo i zagovaramo jedna za drugu, ali i za sve potrebe naše zajednice i čitave Crkve. Ta grupa okuplja članice zajednice koje su postale majke. Uvidjele smo potrebu da se grupa širi”, rekla je.

Mi želimo prvenstveno moliti i rasti u duhovnom pogledu.

Govoreći o susretima kazala je da će prvenstvo to biti molitveni susreti. “Organizirat ćemo i kateheze koje će se prije svega ticati duhovnog aspekta bračnog i obiteljskog poziva. Mi želimo prvenstveno moliti i rasti u duhovnom pogledu”, dodala je.

Pripomenula je kako je temeljna motivacija za ove susrete Božja djelotvorna ljubav koja se tako živo pokazala u našim životima i da one jednostavno to žele širiti dalje. “Želimo pružiti nadu drugim mladim majkama i suprugama da je zaista moguće otkrivati Gospodina i živjeti njegovu ljubav i radost u svom braku i svom majčinstvu svakodnevno unatoč svim poteškoćama i izazovima”, istaknula je.

Kazala je da će se susreti odvijati od 12 do 14 sati da majkama omoguće da unatoč svim obvezama uspiju doći na susret.

Pozivamo sve zainteresirane mlade majke da dođu na ove susrete jer vjerujem da mogu saznati nešto novo i da se mogu osnažiti u Božjoj prisutnosti.

“Pozivamo sve zainteresirane mlade majke da dođu na ove susrete jer vjerujem da mogu saznati nešto novo i da se mogu osnažiti u Božjoj prisutnosti. Da Božja ljubav bude temelj u svemu onome što one doživljavaju u svakom danu. A sve ostale koji žele doći pozivamo na naše susrete četvrtkom”, zaključila je.

Više informacija o Zajednici pronađite ovdje!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja