Budi dio naše mreže

Često sam uvjeren da mnoge stvari u braku radim iskreno i siguran sam da postupam ispravno, no koliko često zastanem i promotrim svoje reakcije, stavove, osjećaje? Koliko se često zapitam jesam li uistinu baš u svemu - u pravu?

/ hjb
Da, Bog mi je dao i mudrost i pamet, ali koliko se oslanjam na sebe, a koliko sam svjestan da me u mome braku često vode povrijeđenost, ljutnja, rane, “moje pravo”, moje slabosti, pa čak i grijeh? Ovih nekoliko pitanja i iskrenu molitvu donosi Facebook stranica Ljubav i poštovanje.

Koliko moje reakcije doprinose izgradnji mog supružnika, braka, obitelji i mene samog? Osjećam li nakon tih reakcija lakoću ili pritisak? Isuse, ovo je trenutak kada ti želim iskreno, iz srca donijeti sve svjesne, a posebno nesvjesne reakcije, one koje me vode u pogrešnom smjeru, a da to uopće ne primjećujem.

Prije svega, želim se ovog trena pokajati za svako opravdavanje takvih reakcija i za neiskazivanje ljubavi i poštovanja. Molim te, Isuse, oprosti mi! Kajem se iz svega srca, jer želim maknuti svaku prepreku Tvom blagoslovu. Ne želim živjeti u laži i opravdavanju, nego u istini. Sve više uviđam da mnoge svoje krive stavove i postupke smatram ispravnima, te da samo iskrena ljubav i poštovanje mogu dati blagoslov i mir meni, ali i našem braku.

Želim, ovoga trena, prestati činiti zlo svome braku i zato Ti, Isuse, donosim svaki dio svoga srca, misli, sve svjesne i nesvjesne postupke koji štete zajedništvu između mene i supružnika.

Ne želim se opravdavati, želim vidjeti istinu i želim ju prihvatiti tvojom snagom, Isuse. Odlučujem se za to i od danas želim tako živjeti. Nadoknadi mom supružniku svaki trenutak kad sam mu svojim ponašanjem ranjavao srce i iscijeli mu svaku ranu. Hvala ti, Isuse!

POTICAJ/ODLUKA DANA:

Na nas utječu mnoge okolnosti, rane i stavovi, koji nam nekada govore dobro, ali često i potpuno krivo. Analizirajmo same sebe u određenim situacijama i vidimo izgrađuju li nas ti naši postupci. Ili možda smatramo da su naši supružnici krivi za naše loše ponašanje? Naravno da oni mogu utjecati na nas, ali – moja reakcija govori o meni. Kada to shvatim, postajem slobodan, prvenstveno ja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja