Budi dio naše mreže

Koje su žene najsretnije?

Najnovije svjetsko istraživanje o obiteljima otkriva koje su najsretnije supruge i zašto.

/ hjb

Studija, koju prenosi portal Lifesitenews, pokazuje da su žene u jako religioznim brakovima, “osobito tradicionalne”, izvijestile o najvećem zadovoljstvu kvalitetom svojih veza. Žene u “otvorenim, sekularnim progresivnim vezama” izvijestile su o “relativno visokoj razini kvalitete odnosa”. Nadalje, žene u “ideološkom i religioznom prosjeku” svoje su veze ocijenile lošijom kvalitetom.

Institut za obiteljske znanosti proveo je istraživanje na temu “Je li religija snaga za dobro ili za zlo za obitelji širom svijeta?” Studija s naslovom “Veze koje povezuju” istraživala je kvalitetu odnosa, plodnost, obiteljsko nasilje i nevjeru u 11 različitih zemalja: Argentini, Australiji, Čileu, Kanadi, Kolumbiji, Francuskoj, Irskoj, Meksiku, Peruu, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama.

Nije iznenađujuće da oni koji pohađaju vjerske obrede imaju u prosjeku 0,27 više djece nego oni koji to ne čine. Također, vjerojatnije je da će se religiozni ljudi oženiti, što je također faktor u plodnosti, s obzirom da bračni parovi imaju više djece nego nevjenčani parovi.

Ključne riječi:
istraživanje sreća supruge žene

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja