Budi dio naše mreže

Uzmite papir, škare, boje, spajalice... pozovite djecu i na posao!

/ ts

U nemogućnosti da ove godine vjernici prisustvuju na misi u nedjelju Muke Gospodnje te u tradicionalnoj procesiji s palminim ili maslinovim grančicama, župa San Tommaso Moro u Rimu na svom Facebook profilu donosi prijedlog kako u vlastitoj obitelji s djecom izraditi palminu granu od papira koju na Cvjetnicu zatim možete staviti na vrata, prozor, balkon ili neko drugo vama prikladno mjesto u kući.

Palme su od davnih vremena vrlo cijenjena stabla na Istoku i u Sredozemlju. Prema Evanđelju, narod je s palminim granama dočekao Isusa pri njegovu ulasku u Jeruzalem. Kao uspomena na to u kršćanskoj liturgiji na Cvjetnicu nose se palmine grančice u ophodu . U kršćanskoj ikonografiji palma je simbol pobjede mučenika nad smrću, a pogledamo li dalju prošlost uočit ćemo da palma kao simbol radosti, slavlja i pobjede seže još od helenističkog doba. U Otkrivenju (7,9) veliko mnoštvo “što ga nitko ne mogaše izbrojiti” stoji pred prestoljem i pred Jaganjcem, svi su odjeveni u bijele haljine, s palmama u rukama.

Prijedlog i kratki video s uputama pogledajte u prilogu, a za izradu će vam trebati papir, škare, boje, spajalice… i par spretnih ručica!

Dok se djeca zabavljaju s nešto jednostavnijim uradcima, oni veći mogu pokušati izraditi i malo složenije palmine grane:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja