Budi dio naše mreže

Adventska ispovijed za mame i trudnice - organizirano i čuvanje djece!

Adventska ispovijed za sve majke i trudnice održat će se u ponedjeljak, 2. prosinca u zagrebačkoj župi Marije Pomoćnice na Knežiji. Dok se jedna mama ispovijeda, ostale mame čuvaju dječicu! Svećenici će biti na raspolaganju od 10 do 12 sati, a po potrebi i duže.

/ Diana Tikvić

Ova lijepa i potrebna inicijativa plod je razgovora dviju majki, za Hrvatsku katoličku mrežu objasnila je Ana-Marija Hudinčec. Kaže da su najprije krenule s pozivom onih majki koje su bile kod kuće s tek rođenom djecom, ali se interes povećao kad su oglasile susrete u župnim obavijestima.

“Evo već godinu dana u župi Marije Pomoćnice, na zagrebačkoj Knežiji se susreću majke s djecom i trudnice. Svakog ponedjeljka uz druženje i kavicu, slatke i slane zalogaje, izmolimo deseticu krunice za sve nakane koje same nosimo u srcu i nakane svih osoba koje su se u njih preporučile”, ističe Ana-Marija Hudinčec. Dodaje da su se ovog adventa odlučile, kao i na početku korizme, pozvati sve zainteresirane majke da dođu na njihov susret, ali i omogućiti im ispovijed.

Djeca se stvarno vesele susretima i vrlo se lijepo zaigraju pa tu ne nedostaje vremena da izmjenimo koju riječ više o odgoju, majčinstvu, radostima i teškoćama s kojima se katoličke majke susreću.

Druženje majki i trudnica u zagrebačkoj župi na Knežiji

“Župnik don Ivan Šibalić je prihvatio našu ideju te nam organizira ispovijed s još nekoliko svećenika. Dok se jedna od nas ispovijeda, međusobno si pričuvamo malenu i onu manje malenu djecu. Susrete imamo u oratoriju naše župe pa nam je međusobno čuvanje djece olakšano jer su nam dostupne sve igračke. Djeca se stvarno vesele susretima i vrlo se lijepo zaigraju pa tu ne nedostaje vremena da izmjenimo koju riječ više o odgoju, majčinstvu, radostima i teškoćama s kojima se katoličke majke susreću”, naglašava naša sugovornica.

Na susrete su dobrodošle su majke iz cijelog Zagreba, čak i šire, ako su u mogućnosti, kaže Hudinčec.

Svakog ponedjeljka je druženje uz deseticu krunice za mame s djecom i trudnice, od 10 do 12 sati na adresi Omiška 10 (kamena kuća – oratorij, u crkvenom dvorištu).

Pozivamo mame i trudnice da se odazovu ovom lijepom pozivu, sakramentom ispovijedi pripreme svoja srca za Božić, a i provedu jutro u ugodnom druženju. Nadamo se da će ovaj poziv potaknuti  i druge hrvatske župe da organiziraju slična druženja i u svojim župama.

 

 

Ključne riječi:
ispovijed za mame i trudnice

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja