Budi dio naše mreže

Imajte na umu ove molitvene nakane dok pozdravljate novog člana obitelji.

/ vž

Trudnoća je prije svega dobra vijest, ali istodobno, mogu nas nas preplaviti razni neugodni osjećaji, piše Theresa Civentos Barber za Aleteiu. U našim životima odjednom postoji ogromna količina novih informacija, a o promjenama uopće da ne govorimo. Usponi i padovi koje doživljavamo usmjeravaju misli mnogih roditelja prema Bogu. Tko bi drugi više razumio srce majke ili oca od našeg Oca koji nas ljubi? Dok se pripremate za dolazak novog člana obitelji ili ste tek ušli u postporođajno razdoblje razmislite o ovih sedam molitvenih nakana:

Zahvalnost

Zahvaljivanje Bogu na djetetu posve je prirodan odgovor novopečenog oca ili majke. Zahvaljujući u molitvi imajmo na umu kako smo velik dar dobili.

Zaštita od zla

Iako znamo da će se u životu događati loše stvari možemo tražiti od Boga da čitav život pazi na našu dijete. Posebno se možemo moliti da bude zaštićeno od zla koje donosi grijeh.

Mir

Isus kaže: “Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem.” (Iv, 14,27) Molimo da ovaj mir ispuni naše domove i srca te da bude prisutan u životu našeg djeteta.

Vidjeti Krista u očima djeteta

Briga koju pružamo svom djetetu, čak i kad smo umorni, prilika je da volimo Krista. Ta rekao je: “Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!`” (Mt 25,40). Možemo tražiti od Boga da nam pomogne gledati na roditeljstvo kroz ovu božansku perspektivu. Volimo svoje dijete onako kako Bog voli nas.

Roditeljska mudrost i dobrota

Odgojiti dijete Božje velika je odgovornost. Možemo tražiti od Boga da nam da djelić svoje strpljivosti, mudrosti i suosjećanja.

Za sve što dolazi

Ne možemo znati kakva će biti budućnost naše djece, ali znamo da su pred nama i izazovi koje ćemo morati prevladati. Molimo Boga da nas i našu djecu u svim kušnjama kroz koje ćemo prolaziti drži blizu sebe. Da mi i naša djeca nikada ne hodamo sami.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja