Budi dio naše mreže

Na svečanom misnom slavlju u župnoj crkvi Dobrog pastira u Brestju bračne zavjete obnovilo je 10 bračnih parova koji u ovoj kalendarskoj godini slave deset, petnaest, dvadeset pet te pedeset, a neki i više od pedeset godina zajedničkog života.

/ at/IKA

Svjedoci i primjer radosnog života u zajedništvu.

Euharistijsko slavlje i obnovu bračnih zavjeta predvodio je župnik vlč. Zlatko Pavetić koji je na početku mise uputio riječ pozdrava okupljenim parovima te župljane potaknuo na molitvu za njih jer su upravo oni svjedoci radosnog života u zajedništvu na koji smo i mi pozvani živjeti u svojim obiteljima. Istaknuo je također kako je lijepo vidjeti okupljene obitelji na župnim i pastoralnim događanjima uzevši u obzir situaciju u današnjem društvu koja se tiče sve većeg broja rastavljenih brakova.

Svoje bračne zavjete obnovili su Štefica i Josip Rešetar koji slave pedeset pet godina u braku, zatim Ankica i Dragutin Jakovac koji slave pedeset godina u braku, Mara i Božo Kukić koji također slave pedeset godina u braku, Kata i Jozo Kelava te Mirjana i Tadija Džaja koji slave trideset godina u braku, Ivana i Krešimir Ercegovac, Ana i Martin Kolonić te Valerija i Jozo Cigelj koji slave po dvadeset i pet godina u braku, Tihomila i Miroslav Marinović koji slave dvadeset godina u braku te Ankica i Ivan Meter koji slave petnaest godina u braku.

Nakon homilije u kojoj je vlč. Pavetić protumačio nedjeljna čitanja i evanđelje uslijedio je i sam čin obnove zavjeta. Bračni parovi pred okupljenom zajednicom prigodnim riječima zahvale Gospodinu za dar supružnika obnovili su svoje zavjete držeći u ruci svijeću na kojoj je ispisan broj godina njihovog zajedničkog života.

Na kraju misnog slavlja župnik je uputio riječ zahvale bračnim parovima za spremnosti da pred Bogom i župnom zajednicom obnove ono što jedni drugom obećali na dan sklapanja sakramenta ženidbe. Po završetku misnog slavlja uslijedilo je zajedničko fotografiranje, a zatim i domjenak u župnom pastoralnom centru uz druženje te međusobno čestitanje. Kao uspomenu na ovaj radostan čin, bračni parovi dobili su svijeću s prigodnim brojem godina njihovog braka te sliku Svete obitelji kojoj su na poseban način preporučene sve obitelji.

Foto: Župa Brestje

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja