Budi dio naše mreže

Petkom u 16:30 na Hrvatskom katoličkom radiju počinje se emitirati nova emisija S pravom o pravu - informacije o pravnim temama pravnice Marte Šimrak Lukavski. U emisiji će se govoriti o različitim pravnim temama iz područja građanskog prava koje će slušateljima olakšati snalaženje u životnim poteškoćama.

/ HKM

U novoj će se emisiji nastojati u svakoj novoj emisiji odgovoriti na najčešća svakodnevna pravna pitanja s kojima se slušatelji susreću. Emisije će biti informativnog karaktera, a za savjete koji će utjecati na konkretne, osobne odluke slušatelja, trebalo bi se obratiti svom opunomoćeniku, sindikalnom pravniku, odvjetniku, javnom bilježniku ili drugoj nadležnoj instituciji.

Osluškivat ćemo slušatelje što ih najviše zanima ili što ih najviše muči u svakodnevnom životu

Emisija S pravom o pravu obrađivat će pravne teme, većim dijelom iz domene građanskog prava. “Često nije lako razumjeti nas pravnike niti čitati zakone, pravilnike i druge propise. Stoga ćemo osluškivati slušatelje što ih najviše zanima ili što ih najviše muči u svakodnevnom životu”, istaknula je pravnica Marta Šimrak Lukavski.

Marta Šimrak Lukavski / Foto: Josip Ninković

Kaže kako je cilj ove emisije informirati slušatelje i uputiti ih kako se snaći u šumi pravnih propisa. “Želimo pojasniti neke pravne termine na najjednostavniji način ili na nekim jednostavnim svakodnevnim primjerima te informirati slušatelje na koji način mogu riješiti svoje pravne probleme”, rekla je urednica emisije.

“Motivacija za prihvaćanje uređivanja jednog ovakvog formata emisije upravo i je bila informiranje građana te osvještavanje da svaki spor ili nesuglasje ne mora nužno završiti pred sudovima”, naglasila je Šimrak Lukavski.

Slušatelji svoja pitanja i prijedloge tema mogu slati mailom na info@hkm.hr

S pravom o pravu – informacije o pravnim temama pravnice Marte Šimrak Lukavski emitirat će se petkom u 16:30 na Hrvatskom katoličkom radiju, a slušatelji svoja pitanja i prijedloge tema mogu slati mailom na info@hkm.hr.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja