Budi dio naše mreže

Kulturogram – tjedna mjera kulture na HKR-u! Riječ je o jednoj od najdugovječnijih emisija na Hrvatskome katoličkom radiju u kojoj svakoga ponedjeljka u 18 sati gostuju istaknute osobe iz svijeta kulture: književnici, umjetnici, kipari, slikari, glumci, glazbenici, prevoditelji, znanstvenici...

/ HKM

Njihova djela nadahnjuju nas, a mi u razgovoru s njima otkrivamo što nadahnjuje njih, zašto se bave tim poslom, u čemu uživaju, što vole, što rade u slobodno vrijeme itd. Emisija tematizira i aktualne kulturne teme, projekte, događaje te kulturne politike. Prati i rad kulturnih institucija, kazališta, muzeja i izdavačkih kuća.

Za našim mikrofonima sjedili su istaknuti kulturni djelatnici, od svih dosadašnjih ministara kulture do mladih nada koje javnost tek treba otkriti

Tijekom vremena emisija je promijenila nekoliko urednika koji su različitim načinima vođenja emisije obogatili njezin sadržaj, ali uvijek s istim ciljem, a to je ukazati našim vjernim slušateljima na to kolika se ljepota nalazi u bogatoj hrvatskoj baštini i kulturi. Za našim mikrofonima sjedili su istaknuti kulturni djelatnici, od svih dosadašnjih ministara kulture do mladih nada koje javnost tek treba otkriti.

Kroz sve ove godine ostajemo vjerni pozitivnom pristupu, a to znači da manje kritiziramo, iako se ni to ne libimo, a više ukazujemo na ono dobro jer upravo je pozitivan pristup ono što je potrebno kada je kultura u pitanju. Iz tjedna u tjedan razbijamo sada već ustaljeni mit da kulture nema u medijskom prostoru – mi za kulturu uporno stvaramo medijski prostor. Najbolji dokaz tome su pozitivne reakcije naših slušatelja. Zbog svih njih u novoj sezoni potrudit ćemo se biti još bolji.

Kulturogram je dokaz da je HKR medij kojemu je stvarno, ne samo deklarativno, stalo do kulture

„Od svih emisija koje uređujem na HKR-u Kulturogram zauzima posebno mjesto i mogu slobodno reći da mi je uređivanje i vođenje te emisije više zadovoljstvo, nego posao. Kulturogram je dokaz da je HKR medij kojemu je stvarno, ne samo deklarativno, stalo do kulture. Dokaz tome je i ‘dugovječnost’ te emisije. Kulturogram je tijekom godina mijenjao i forme i urednike. Poseban pečat dali su mu nekadašnji urednici don Anton Šuljić i dr. sc. Boris Beck. Kroz polusatni razgovor s istaknutim ljudima iz svijeta kulture nastojimo nahraniti dušu naših slušatelja, oplemeniti njihove misli te probuditi osjećaj za dobro i lijepo. Pozivamo vas, dragi slušatelji, da i ove sezone budete uz Kulturogram HKR-a svakoga ponedjeljka u 18:00 sati”, rekla je urednica i voditeljice emisije Katarina Varenica.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja