Budi dio naše mreže

Nova emisija Hrvatskoga katoličkog radija "Kreativni kutak za milosni trenutak” započela je s novom programskom shemom u ponedjeljak 19. rujna i emitira se od ponedjeljka do petka od 13 do 14 sati. Po sadržaju bit će mozaična, što znači da će se baviti raznim temama, zabavnim i nepredvidivim, ali vrlo životnim i aktualnim.

/ HKM

Kreativni tim entuzijasta čini dvoje teologa Ivana Markić, Branimir Gubić te povjesničarka Snježana Kirinić Grubić. Ovaj trio svojim kreativnim minutama želi donijeti blizinu i radost onima koji se osjećaju tužno i usamljeno, a u osamljene i hladne domove toplinu i prijateljski zagrljaj. Ili kako kaže jedan od urednika emisije, Branimir Gubić, “iz kreativnih ljudi pršte kreativne ideje”.

Želimo saznati stare, dobre i provjerene recepte, putovati u nepoznato kako bismo otkrivali stara i skrivena područja, želimo se i igrati

Ističe da takvih ideja u programu HKR-a kroz različite emisije i forme nije nedostajalo: “Ali, željeli smo sve njih, i još više i bolje, implementirati u zadani okvir i vrijeme. Jedna emisija, sat vremena, od ponedjeljka do petka. Slušatelji HKR-a lijepo su reagirali na spontane, životne priče i situacije u eteru. Željni su neposrednosti, šale, humora, razgovora. Sve to, i još više i bolje, želimo im pružiti u Kreativnom kutku”, kaže Branimir Gubić.

Branimir Gubić, Ivana Markić, Kristijan Kozina / Foto: Filip Vukina

Cilj emisije je u svakodnevicu slušatelja unositi radost, mir, nadu, toplinu, blizinu… “Želimo informirati, svjedočiti, igrati, pjevati, kuhati. Želimo povezati djecu, mlade i starije – premostiti jaz u godinama kroz rubrike koje posvećujemo svim dobima, kategorijama”, ističe jedan od urednika “Kreativnog kutka za milosni trenutak” i dodaje da emisija traje oko sat vremena te ima desetak rubrika. “Saznat ćemo i učiti molitve naših starih, upoznavati pobožnosti, govoriti o duhovnosti. Usto, želimo saznati stare, dobre i provjerene recepte, putovati u nepoznato kako bismo otkrivali stara i skrivena područja (kapele, crkve, hodočasničke putove…). Također se želimo igrati: glazbeni kvizovi, mozgalice i slično”.

Ako se iskreno smiješi i živi radosno svoj kršćanski poziv, vjernik radost treba uvijek ponovno otkrivati, poticati i naglašavati. Radost dolazi iz spoznaje da smo ljubljeni.

Ova kreativna i mozaična emisija, u kojoj kreativni tim od troje urednika planira, priprema i realizira priče i projekte, može biti sve samo ne dosadna. Na pitanje treba li se vjernik i zabavljati, smijati se te ima li dovoljno smijeha među vjernicima Gubić odgovara: “Dakako! Ljepota čovjekove duše krije se u očima i srcu. Ako se iskreno smiješi i živi radosno svoj kršćanski poziv, vjernik radost treba uvijek ponovno otkrivati, poticati i naglašavati. Radost dolazi iz spoznaje da smo ljubljeni. Kad znamo da smo ljubljeni od Oca, onda nosimo mir u srcu i taj mir ne može ugroziti ništa svjetovno, ovozemaljsko, ljudsko. To želimo, između ostaloga, svjedočiti ovom emisijom”, naglašava naš sugovornik.

Svo troje urednika podjednako sudjeluju u stvaranju, realizaciji i produkciji. “Ideje iznosimo, zapisujemo, slažemo i zajednički oblikujemo emisiju, dan i tjedan. U emisiji želimo biti zajedno i za Jedno.” No, osim zadanih i poznatih rubrika, urednici obećaju i brojna iznenađenja.

Branimir Gubić, Ivana Markić, Kristijan Kozina / Foto: Filip Vukina

Stvaranjem i kreativnošću otkrivamo smisao postojanja, napunjamo (napajamo) dušu ljepotom i dobrotom. Tko ne bi htio da mu duša zrači ljepotom i dobrotom?

Ne boje se da će ponestati ideja. Ako nekome presuši izvor ideja, uskaču ostali. Tu je i glavni urednik kojemu također ne nedostaje kreativnosti, a koji će rado htjeti uskočiti, ističu.

“Vjerujemo da svi imaju neki talent pa tako i da su svi kreativni u nekom području. Samo ga trebaju otkriti. Čovjek je sustvaratelj. Pozvan je da stvara i izgrađuje, da bude dionikom Božjeg kraljevstva. Stvaranjem i kreativnošću otkrivamo smisao postojanja, napunjamo (napajamo) dušu ljepotom i dobrotom. Tko ne bi htio da mu duša zrači ljepotom i dobrotom?” kaže Branimir Gubić. Obećaje da će biti prisutni ne samo na valovima Dobrog radija već i na društvenim mrežama. “Osim što će nas slušatelji moći slušati, ponekad će nas moći i gledati preko HKR-ovih službenih profila na društvenim mrežama: Facebooku i Instagramu.”

Prije emitiranja prvog Kreativnog kutka za milosni trenutak u programu HKR-a, urednici poručuju: “Nedostaje vam radosti, smijeha, nade, igre, pjesme, znanja? Nedostaje vam kreativnosti u danu, životu? Tu je HKR sa svojom novom emisijom. Svojim kreativnim minutama želimo donijeti blizinu i radost onima koji se osjećaju tužno i usamljeno, a u osamljene i hladne domove toplinu i prijateljski zagrljaj. Neka naš kreativni kutak za vas bude milosni trenutak!”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja