Budi dio naše mreže

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" urednice i voditeljice Snježane Kirinić Grubić u utorak 12. srpnja gostovale su Antonina Briševac, prof. hrvatskog jezika i Noa Petak, učenica oscarovka.

/ fe

Antonina Briševac hrvatski jezik predaje u velikogoričkoj OŠ Eugena Kumičića. Ljubav prema hrvatskom jeziku počela je razvijati kao djevojčica čitajući knjige.

“Knjižnica, knjige, slikovnice, sve sam to voljela. Ljubav prema jeziku razvila se preko književnosti. Zaljubljenost u književna djela i lektiru tijekom školovanja, usmjerilo me prema fakultetu gdje sam zavoljela i jezičnu komponentu svog predmeta”, rekla je Briševac.

Snježana Kirinić Grubić i Antonina Briševac / Foto: HKM

Govoreći o “Oscaru znanja” istaknula je da je to najveće priznanje u Hrvatskoj koje mogu dobiti učenici srednjih i osnovnih škola.

“Priznanje dobivaju učenici prvaci na državnim natjecanjima i učenici sudionici međunarodnih natjecanja. To je nešto vrlo značajno za sve nas. Nagrada postoji od 2005. godine”, naglasila je prof. hrvatskoj jezika i dodala kako je ovo priznanje veliki poticaj učenicima.

Noa Petak učenica je sedmog je razreda OŠ Eugena Kumičića i štićenica profesorice Antonine Briševac. Za naš radio kazala je kako je njezin dojam nakon uloženog truda, da “Oscara znanja nije nemoguće za osvojiti”. Kaže da je važno uložiti dosta truda i ići korak po korak.

“Pripremala sam se s mentoricom više puta tjedno na različite načine. Nisam se morala odreći nečeg posebnog. Zbog pripreme sam propustila nekoliko dana nastave i imala sam manje slobodnog vremena nego prije, no dovoljno za sebe”, rekla je Petak.

S državnog Natjecanja iz hrvatskoga jezika u Zadru koje joj je i donijelo priznanje “Oscar znanja” Noa je ponijela u svakodnevicu samo lijepe uspomene. “Žao mi je jedino što se nismo kupali. Hotel je bio prekrasan, hrana i društvo su bili sjajni. Upoznala sam mnoštvo divnih ljudi, njih ću pamtiti kao i svoj uspjeh”, istaknula je Petak.


Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja