Budi dio naše mreže

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" urednika Borne Marinića u ponedjeljak, 16. studenog, gostovala je Edukator ID trenerica Marta Anić Kaliger.

/ Marija Pandžić

Borna Marinić i Marta Anić Kaliger

Iako je po struci dizajnerica, nakon što je prošla program za otkrivanje osobnog potencijala Edukator ID, danas i sama Marta Anić Kaliger putem tog programa pomaže drugima kako bi otkrili svoje potencijale. 

“Volim svjedočiti kroz svoj primjer vrijednost programa za otkrivanje osobnog potencijala Edukator ID. Iako sam završila studij dizajna kroz program Edukator ID otkrila sam druge talente. Shvatila sam da moje srce želi raditi s ljudima. Naime, kroz taj program upoznala sam bolje sebe te sam promijenila i smjer svoje karijere. Naime, kroz svoj sadašnji posao osjećam da dajem veći doprinos društvu.”

Prema riječima naše sugovornice, program Edukator ID je inovativan program koji je osmislila Ivona Zgrabljić.

“U tom programu na čovjeka se gleda iz šire perspektive kroz različite psihološke upitnike. Polaznici mogu dobiti uvid u svoje talente i interese. Naime, na različite se načine pomaže korisnicima da pronađu blago u sebi, da bi mogli odabrati svoj smjer u karijeri i svoj životni put.

Radimo s različitim skupinama, ali i pojedincima koji žele upoznati sebe te nisu zadovoljni s onim gdje se nalaze. Preferiramo grupni rad jer kroz grupu ljudi najbolje vide sebe. Shvate koliko je osoba drukčija od druge, bolje uvide svoje sposobnosti i autentičnost.”

Marta Anić Kaliger naglasila je kako je specifičnost programa Edukator ID ostanak u kontaktu s osobama koje završe program.

“Ohrabrili smo mnoge koji su promijenili svoj put te su pokrenuli vlastite projekte i programe. Naše najveće zadovoljstvo su plodovi koji dođu nakon nekoliko godina.”

Kroz program Edukator ID prošla je i udruga “Put do uspjeha” s projektom “Talentima do posla”. 

“Cilj tog programa bio je osnažiti nezaposlene da postanu konkurentni na tržištu. Pomogli smo ljudima da se nauče bolje predstaviti poslodavcima. Osobe koje su dugotrajno nezaposleni tim sudjelovanjem u programu ohrabrili su se te dobili novu nadu da u njima postoji nešto vrijedno te da traže novi put”, istaknula je Anić Kaliger.

Kako je istaknula naša sugovornica, samopouzdanje je važno da se ohrabrimo raditi s onim što je u nama. Cilj Edukatora ID je da svatko otkrije blago koje nosi u sebi.

“Program pod nazivom ‘Virtograd’ pomaže djeci da otkriju svoje talente u svijetu koje ih čeka. Zapravo kroz rad s odraslima shvatili smo da nepoznavanje sebe kreće iz školskih dana, stoga pomoću tog programa djeca u nižim razredima osnovne škole upoznaju sebe kroz igre i edukativne sadržaje. Djeca upoznaju da su različita te da je svatko dobar u nečemu i da se ne trebaju međusobno natjecati. Djeca upoznaju da je svatko vrijedan na svoj način te mogu postati korisni članovi društva”, poručila je Marta Anić Kaliger.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja