Budi dio naše mreže

45 godina na glazbeno-duhovnoj sceni bila je tema Novih valova dobrote u petak 15. srpnja u kojima je gostovao skladatelj duhovne glazbe Emilio Kutleša.

/ md

“Bog odabire svakog od nas, a na nama je hoćemo li prihvatiti njegovu nježnu i toplu ruku ili ćemo se sami boriti, proklinjući Boga i bivajući nezadovoljnima”, ističe skladatelj duhovne glazbe Emilio Kutleša odgovarajući na pitanje je li prvo upoznao Boga ili glazbu poručujući kako Bog, zapravo odabire nas te smo svi mi njegovi na ovaj ili onaj način.

Susret s Gospodinom doživio je u najranijem djetinjstvu na Badnjak u dobi od 2,5 godine kada mu je poginuo otac. Talent za glazbu dar je od Gospodina, a počeo ga je razvijati još u osnovnoj školi kada su ga usmjeravali prema sviranju i solo pjevanju. “Jednostavno sam osjećao to je moj poziv, to je moje mjesto i dio mog života”, ističe Kutleša i dodaje kako je u dobi od 22 godine ušao u svijet glazbeno-duhovne scene.

Borna Marinić i Emilio Kutleša

Glazbeni put započeo je 1976. godine u zajednici mladih župe Presvetog Trojstva u zagrebačkom naselju Prečko koji su pored pjevanja na misi u vlastitoj župi nastupali i po drugim zagrebačkim župama a iza sebe su imali i niz uspješnih nastupa na Uskrs festu. Godine 1983. preuzeo je zbor Kefa vezan uz Župu sv. Petra apostola na Kvaternikovom trgu koji je zahvaljujući njegovom vodstvu postao jedna od najznačajnijih grupa hrvatske glazbeno-duhovne scene.

Njegovo glazbeno stvaralaštvo obuhvaća i mnoge pjesme nastale na temelju biblijskih tekstova, a među njima je i Hvalospjev ljubavi koji se danas čita na gotovo svakom vjenčanju. Dugogodišnji je glazbeni suradnik Hrvatske televizije na kojoj bira glazbu za brojne špice, jinglove i dokumentarne filmove.

Slobodno vrijeme još uvijek posvećuje glazbi, TV kalendaru i drugim emisijama koje još uvijek radi na HRT-u. U posljednje vrijeme radio je na jednoj baladi koja predstavlja jednu životnu priču koja će se čuti i na Hrvatskom katoličkom radiju. “Sljedeće godine obilježit ćemo 40 godina Kefe, pa se pripremo za proslavu koja će se odviti na jedan diskretan i lijep način”, poručio je Kutleša.

Novi valovi dobrote

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja