Budi dio naše mreže

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" koju je uredila i vodila Snježana Kirinić Grubić, u utorak 10. studenog, gostovala je profesorica hrvatskog jezika Dubravka Rovičanac.

/ im

Snježana Kirinić Grubić i Dubravka Rovičanac

Dubravka Rovičanac, profesorica hrvatskog jezika, spisateljica i autorica. Iza sebe ima nekoliko objavljenih knjiga i slikovnica. Autorica je nedavno objavljene knjige “Sjajna trojka”. Bila je vanjska suradnica na Hrvatskom katoličkom radiju 16 godina kao pričalica priča u emisiji “Bubice u uhu”.

“Upravo je ova moja nova knjiga “Sjajna trojka” nastala zahvaljujući radu na HKR-u. Budući da sam pisala dvije priče mjesečno za emisiju u tih 16 godina rada skupilo se preko 300 priča. Izabrala sam 19 priča i objavila ih u novoj knjizi”, rekla je Rovičanac.

U emisiju su se uključila i djeca Adam Naglić, Petar Grubić i Nikola Grubić koju su prepričali pojedine priče iz knjige “Sjajna trojka”. Istaknuli su kako im se nove priče sviđaju, ali da se vrlo rado prisjećaju i starih priča iz prije objavljenih knjiga.

Dubravka Rovičanac istaknula je da joj je posebno drago vidjeti zadovoljnu djecu nakon što pročitaju njezine priče te ju njihove reakcije uvijek iznova potaknu na pisanje novih priča.

“Većina mojih bivših učenika me jako lijepo pozdravlja i mislim da to govori o poštovanju kojeg imaju prema meni. Također, istaknula bi suradnju s jednom mojom bivšom učenicom Sanjom Faratović koja je ilustrirala nedavno objavljenu slikovnicu. Najljepši dio rada u osnovnoj školi je upravo taj da vi možete primijetiti talente kod djece i pomoći im da ih razvijaju”, rekla je naša sugovornica Rovičanac.

Osim knjiga i slikovnica profesorica Dubravka Rovičanac sa svojim učenicima osnovala je filmsku grupu “Gremlini” koja je osvojila za dokumentarni film prvu nagradu žirija Hrvatskog filmskog saveza. “Jako smo sretni zbog ove nagrade. Mi smo u filmskom obliku mlada grupa. Gremlini su prije bili radijska skupina, a sad smo počeli raditi filmove jer današnja djeca više vole vizualne medije, nego samo radio”, istaknula je.

“Uistinu je ovo moj poziv i ne bi ga mijenjala. Planova za budućnost imam i nadam se da ćemo ih svi skupa realizirati, a negdje u dubini sebe nadam se da ću u neko skorije vrijeme objaviti roman”, naglasila je Dubravka Rovičanac.

Na koncu razgovora istaknula je: “Dobrota je poslušnost Božjoj volji”.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja