Budi dio naše mreže

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" urednice i voditeljice Snježane Kirinić Grubić u utorak, 29. lipnja, gostovala je koordinatorica projekata Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu Ivana Folo.

/ mp

Snježana Kirinić Grubić i Ivana Folo

Elektroničko nasilje, e-bonton, odgojna i obrazovna uloga medija, utjecaj videoigara na djecu i mlade, senzacionalizam u medijima, medijski prikazi ljepote, mediji i oglašavanje te nasilje u medijima, neke su od tema edukativnih interaktivnih predavanja i radionica koje za djecu, roditelje, nastavnike i stručne suradnike u školama održavaju volonteri udruge Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu čiji je glavni projekt “Djeca medija”.

Kako je istaknula Folo, DKMK nedavno je proslavilo 10 godina postojanja.

“Zajedničkim druženjem prisjetili smo se svih putovanja. Održali smo predavanja od Istre, Slavonije do Dalmacije. Na proslavi smo vidjeli neka lica koja dugo nismo vidjeli zbog pandemije koronavirusa.”

Ivana Folo naglasila je kako je glavni projekt Društva “Djeca medija”.

“Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu nastao je na temelju zajedničke želje organizatora i polaznika Komunikološke škole. U rad Društva su uključeni profesori s Hrvatskih studija i Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu kao i znatiželjni studenti. Došli su do ideje pružati edukaciju djeci. Društvo raste kroz projekte. Najveću ulogu u radu Društva odigrao je entuzijazam u cilju kako bi se pomoglo najmlađoj populaciji.”

Prema riječima naše sugovornice, uloga medija je da se informiramo i zabavljamo.

“Važno je izabrati dobar sadržaj u medijima jer sve što vidimo nije i dobro. Ali treba naglasiti kako mediji pružaju puno pozitivnih primjera.”

Folo je podsjetila kako je u užurbanom načinu života roditelji teže mogu vršiti nadzor nad sadržajem koji djeca gledaju te im mi pokušamo dati smjernice kako se nositi s negativnostima u medijima.

“Nadam se da smo putem projekta ‘Djeca medija’ i predavanjima pomogli roditeljima. Naša intencija je držati predavanja kako bi roditelje i učitelje poučili koji sve mediji postoje. I mi moramo stalno biti u toku. Predavanja uvijek ažuriramo jer su djeca uvijek ispred nas”, poručila je Ivana Folo.

 

Novi valovi dobrote

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja