Budi dio naše mreže

U emisiji Hrvatskoga katoličkog radija "Novi valovi dobrote" urednice Snježane Kirinić Grubić u četvrtak, 11. veljače, gostovala je Vladimira Čivrag Gosarić iz zagrebačkog Crvenog križa.

/ mp

Snježana Kirinić Grubić i Vladimira Čivrag Gosarić

Prema riječima Vladimire Čivrag Gosarić, projekt “Zaželi” dio je aktivnosti Crvenog križa Grada Zagreba te je usmjeren na osobe starije životne dobi, ali je i projekt koji pomaže ženama koji su nezaposlene ili teže zapošljive, odnosno nalaze se na burzi rada duže vremena.

“Zapošljavamo žene koje su starije životne dobi, a korisnici projekta su osobe starije od 65 godina ili osobe mlađe osobe od 65 godina s invaliditetom.”

Čivrag Gosarić upustila se u djelovanje ovog projekta budući da je njezina kolegica u uredu voditeljica projekta “Zaželi”.

“U projektu ‘Zaželi’ spajamo pružatelje usluga i korisnike. Djelatnicama rasporedimo da rade s korisnicima projekta blizu mjesta prebivališta. Ponekad trebamo pomoći i našim djelatnicama da mogu na pravi način pomoći korisnicima.”

Kako je rekla naša sugovornica, prije projekta “Zaželi” provodili su projekt “Dobrosusjedska pomoć”.

“Naime, zbog pandemije koronavirusa mnogi stariji građani zatražili su pomoć u obliku odlaska u trgovinu ili ljekarnu. Projekt ‘Zaželi’ trajat će do veljače 2022. Naše djelatnice odlaze u kuću korisnika i odrađuju što je korisnicima potrebno. U ovom trenutku imamo aktivnih 66 korisnika, a od 1. ožujka imat ćemo 90 korisnika koliko je projektom obuhvaćeno.”

Vladimira Čivrag Gosarić iz zagrebačkog Crvenog križa i prije zapošljavanja volontirala je u Crvenom križu te ju uveseljava kad nekome pomogne.

Crveni križ Grada Zagreba djeluje isključivo na području Grada Zagreba, a više informacija  možete doznati OVDJE.

Novi valovi dobrote

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja