Budi dio naše mreže

U HKR-ovoj emisiji "Novi valove dobrote" urednice i voditeljice Snježane Kirinić Grubić u utorak, 4. svibnja, gostovali su mali nogometaši Građanskog nogometnog kluba Dinamo Zagreb, sudionici programa "Nogomet za prijateljstvo", Ivan Kolar i Hrvoje Butina.

/ im

Hrvoje i Ivan u srcu nose ljubav prema nogometu od malenih nogu i obojici je to trenutno najvažnije. Hrvoje je istaknuo da mu je ljubav prema nogometu prenio otac. “Tata mi je bio nogometaš i onda mi je prenio ljubav prema nogometu”, rekao je. Ivan je rekao da ima osjećaj kao da je rođen s loptom. “Tata je tu odradio glavni posao jer me još više povukao u svijet nogometa”, naglasio je Ivan.

Obojica već dugi niz godina treniraju nogomet, a treniraju četiri do pet puta tjedno. “Meni nogomet ne zahtjeva odricanje jer se najčešće odričemo nečega što volimo. Ja ne volim baš izlaziti van s prijateljima i ludovati tako da se ja ne odričem baš ničega”, rekao je Ivan. A Hrvoje je rekao da mu je najteže odreći se slatkoga, a sve ostalo je lako. Dečki su naglasili da stignu obaviti sve obveze koje imaju. Za njih je nogomet na prvom mjestu.

Snježana Krinić Grubić, Ivan Kolar i Hrvoje Butina

U emisiji je pušten prethodno snimljen razgovor s voditeljicom za provedbu ovog programa u Hrvatskoj Annom Pankovom. “Ovo je jedinstven i ogroman program za djecu iz cijelog svijeta. U organizaciju ovog programa uključeno je mnogo njih iz svijeta nogometa. Cilj nam je omogućiti mladim sudionicima da razviju svoje talente i da odaberu vlastiti put u životu. Želimo da djeca upoznaju kolike su mogućnosti koje mogu iskoristiti. Program je nastao 2013. godine i djeca koja su izabrana u programu putuju po svijetu. Najčešće se program realizirao u Madridu jer su tamo najbolji uvijeti za organizaciju. Uz napredak u nogometu djeci se nudi i napredak u svijetu novinarstva. Ovdje dolaze djeca iz cijelog svijeta. Treneri nam šalju djecu iz svojih klubova koja su najbolja”, rekla je.

Cilj nam je omogućiti mladim sudionicima da razviju svoje talente i da odaberu vlastiti put u životu.

Anna Pankova naglasila je da je glavni organizator iz Moskve. “Trenutno zbog pandemije nema programa kao što je do sada bilo, nego sve ide online. Pripreme su ogromne i traju oko godinu dana. Uključeno je više od 800 djece iz više od 200 zemalja”, istaknula je.

Gosti su potvrdili da ih je trener osobno pozvao na ovo natjecanje. Hrvoje je istaknuo da ga izrazito veseli upoznavanje drugih ljudi, a s nekima ostane i u kontaktu.

“Iako je ove godine natjecanje online, nemoguće ga je odraditi dobro bez profesionalnog poznavanja nogometa. Važno je da dijete dobro poznaje engleski jezik i da je računalno pismeno. Bez toga nije moguće sudjelovati u ovome programu. Natjecanje počinje 14 . svibnja, a 29. svibnja je finalna utakmica. Nadamo se da ćemo iduće godine ovaj program moći održati uživo. Iskusiti ovo za djecu je  neizmjerno važno”, rekla je Anna Pankova.

Kada imam loš dan na treningu roditelji mi daju podršku i ukazuju na sve ono dobro što sam do sada napravio.

Ivan i Hrvoje su istaknuli da su se pripremali i za ovo online natjecanje koje slijedi te da jedva čekaju početak natjecanja. Zahvalni su roditeljima na podršci u ovome što čine. “Tata me jako puno podržava i vozi me svaki dan na trening i na tome sam mu izrazito zahvalan”, rekao je Hrvoje. “Roditelji me podržavaju da ustrajem u onome što želim. Jednog dana zaista želim postati profesionalni nogometaš. Kada imam loš dan na treningu roditelji mi daju podršku i ukazuju na sve ono dobro što sam do sada napravio”, istaknuo je Ivan.

Snježana Krinić Grubić, Ivan Kolar i Hrvoje Butina

“Svojim vršnjacima bih poručio da se nikada ne predaju i da mogu napraviti sve što žele. Samo trebaju puno trenirati i imati želju i volju”, naglasio je Hrvoje. A Ivan je poručio: “Prvo trebate voljeti ono što radite, a potom se puno truditi i nikada odustati te uvijek vjerovati u sebe. To je jedini put do cilja”.

Prvo trebate voljeti ono što radite, a potom se puno truditi i nikada odustati.

Hrvoje je je istaknuo da je za njega dobrota kada za nekog nešto dobro napraviš. A Ivan je zaključio da je za njega dobrota kada pored sebe imaš osobu kojoj možeš vjerovati i koja ti pruža ruku kada ti je teško. “Dati sve od sebe da bi nekoga usrećio”, zaključio je Ivan.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja