Budi dio naše mreže

U emisiji HKR-a "Novi valovi dobrote" urednice i voditeljice Snježane Kirinić Grubić, u četvrtak 15. travnja gostovao je Jura Piplica, jedan od organizatora humanitarne akcije za Banovinu.

/ im

“Humanitarno djelujemo stalno. Mi smo se okupili iza Božića kada smo imali akicu za Pučku kuhinju na Svetom Duhu. Gledao sam prilog na vijestima i onda smo se dogovorili da odemo skupiti nešto za pučku kuhinju. Na kraju je to ispalo iznad svih očekivanja. To se dogodilo u jedno popodne. Onda su se priključili ostali BBB – ima. Fra Vladimir se šokirao kao i mi. Posebno smo se aktivirali nakon potresa na Banovini.

Nakon strašnih potresa na Banovini i mi BBB-i iz Rudeša smo bili jedan mali dio one vojske navijača koji su danonoćno pomagali unesrećenim ljudima. Gledajući te sve jadne ljude najviše su nas pogodili tupi pogledi i suze onih najmanjih i onda je došla ideja o akciji”, rekao je Jura jedan od organizatora.

Snježana Kirinić Grubić (lijevo) i Juraj Piplica (desno) / Foto: HKM /

“Osigurali smo svakom djetetu vrtićke i predškolske dobi, a ima ih 1870 s područja Siska, Petrinje i Gline, poklon paket (slatkiši, četkica i pasta za zube,igračke) za Uskrs. U akciju smo uključili i DV Grigor Vitez, DV Matija Gubec, DV Panda i DV Kockica tako da su mališani s Banovine dobili i poruke podrške svojih vršnjaka iz Rudeša. Akcija je trajala 2 mjeseca i skupljeno je 24.720 kuna i cca 30.000 u donacijama u robi,a na Veliki petak smo bili u vrtićima i podjelili pakete i radost s djecom, ravnateljicama i zaposlenicima tamošnjih vrtića”, rekao je.

Juraj Piklica zahvalio se fratrima sa Svetog Duha što su priskočili u pomoć. “Fra Vladimir Vidović i fra Stjepan Brčina su se također uključili u akciju i prikupli su oko 11 tisuća kuna. Sve smo isporučuli na Veliki petak u Sisak, Petrinju i Glinu. Susret s djecom bio je odličan. Jedno vrijeme smo proveli u igri. U svakom vrtu koji je pored dječjeg vrtića posadili smo jednu trešnju kao simbol našeg dolaska”, rekao je.

Snježana Kirinić Grubić (lijevo) i Juraj Piplica (desno) / Foto: HKM /

“Uvijek je teže djecu naučiti pomoći potrebitima, nego igrati nogomet. Najljepše od svega je osjećaj ispunjenosti kad dođem doma i onda znam da je vrijedilo. Pamtit ću osmijehe djece iz Gline koja su bila toliko oduševljena poklonima. Bilo je to lijepo druženje”, istaknuo je Juraj Piplica.

Istaknuo je da bi roditelji trebali više provoditi vremena s djecom i govoriti im o ljudima koji su u potrebi.

“Briga za druge za mene je definicija dobrote. Hvala svima u naše i u ime dječice koji su se uključili u akciju na bilo koji način. BBB-ima, navijačima, futsal dinamu, vrtićima, liječnicima stomatolozima koji su dali četkice i paste, Osnovnojj školi Pavleka Miškine iz Zagreba, mladima sa susreta Duhovno duhovitih večeri četvrtkom u župi sv. Antuna, Pučkoj kuhinja na Svetom Duhu, teti Mirti koja je s nama od prvog dana, Tomeku Stojaku koji nam je dao proctor i svim malim ljudima velikoga srca”, zaključio je.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja