Budi dio naše mreže

Katolička karizmatska zajednica "Božja pobjeda" objavila je video spot za pjesmu "Nad nebom". O pjesmi je za Hrvatsku katoličku mrežu govorio voditelj slavljenja Petar Buljan. Pjesmu možete poslušati u nastavku.

/ Ivana Markić

Petar Buljan istaknuo je da su autori pjesme “Nad nebom” Bruno i Vesna Lincender. Oni su ujedno i autori pjesama Duše Sveti, dobrodošao, Najviše volim, Bliže Tebi, Sveto je Tvoje Ime.

Kazao je da se pjesma “Nad nebom” pjeva dugi niz godina u zajednici. “Prošle godine smo ju krenuli snimati, a ove godine dovršili smo tu pjesmu. Glazbena produkcija pjesme je naša slavljenička služba. Zanimljivo je da je tijekom nekoliko susreta slavljenja i molitve došao je ovaj bridge ‘Tko je kao Bog‘ s odgovorima: ‘On kraljuje, On vlada nad nebom i zemljom. Taj dio nije bio inicijalno u pjesmi, on je došao kao spontana pjesma koja se nastavila na ovu pjesmu. Time smo zapravo dali pjesmi takozvani most ili bridge, još jedan dio aranžmana u pjesmi. Tako da smo ju odlučili izdati, ne onako kako je inicijalno pjesma zamišljana od strane Brune i Vesne, nego s ovom našom nadogradnjom, koja je došla kao jedan spontani izričaj spontanog slavljenja na jednom susretu. Odlučili smo onda u toj formi izdati pjesmu”, naglasio je Petar Buljan za Hrvatsku katoličku mrežu.

Govoreći o produkciji istaknuo je da su nakon dugo vremena ponovo surađivali s Br. Filipom Vukinom CRVC koji je poznat kao video producent u Novoj Evi.

Naglasio je da su svi kadrovi koji su snimljeni autorski kadrovi s više kontinenata. “Ima kadrova koji su originalno snimljeni u Americi te kadrovi iz Švicarske, Italije Njemačke i Hrvatske. Spot je zamišljan da veliča Božje stvaranje, sve ono što je Bog napravio, nebo i zemlju”, rekao je.

“Svi oni motivi i krajolici veličaju da je Bog iznad svega, iznad svih, iznad svega stvorenog. Htjeli smo staviti naglasak na sve iznad čega je Bog”, dodao je voditelj slavljenja.

Ovo je pjesma koja se sastoji od čistog slavljenja Boga samo zbog toga što on jest.

Kazao je da više psalama ima stih: “Nitko nije kao naš Bog ili Nema Boga kao što si ti Jahve”. “U Riječi Božjoj toliko puta to čitamo. Ovo je pjesma koja izražava da su sve ostalo idoli, a samo je jedan Bog, samo je jedna Vladar povijesti i samo je jedan Spasitelj. Ovo je pjesma koja se sastoji od čistog slavljenja Boga samo zbog toga što on jest. To bi bila formula molitve pohvale. KKC 2639 govori o molitvi pohvale i jedan od odgovora jest da veliča Boga zbog onoga što on jest. I ovo je zapravo takva pjesma. I ovaj uzvik ‘Tko je kao Bog‘ jest po predaji ono što je sv. Mihael arkanđel rekao kada je poveo vojsku u borbu palih anđela. Taj izraz je toliko snažan i kada je došao u spontanom slavljenju shvatili smo smo koliko je moćno to ponovno naglasiti”, zaključio je voditelj slavljenja Petar Buljan.

Pjesmu poslušajte ovdje!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja