Budi dio naše mreže

Uoči 1. svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba koji će se odlukom pape Franje proslaviti u nedjelju 25. srpnja Vijeće i Ured HBK za život i obitelj djedovima, bakama i starijim osobama, a napose onima u domovima za starije i nemoćne, daruju videospot pjesme »U zagrljaju vrimena«.

/ mp

Scenarij potpisuje Janja Bunić; režija, snimanje i montaža djelo su Andreja Bunića, a videospot je priređen u produkciji Laudato televizije. Videospot opremljen je titlovanjem kako bi ga nesmetano mogle pratiti i osobe koje slabije čuju, a među kojima je upravo najveći broj onih starije dobi.

Videospot je sniman na više lokacija u kontinentalnoj (Dom za starije i nemoćne »Kuća svetoga Franje« u Odri nedaleko Zagreba) i jadranskoj Hrvatskoj (Šibenik: akvatorij i okolica). Zahvaljujući susretljivosti Daria Čovčića, ravnatelja Doma za starije i nemoćne »Kuća svetoga Franje«, u toj ustanovi snimljeni su ključni kadrovi, a i glavni lik videospota Ivan Šestak, korisnik je toga doma. Uz to, u videospotu pojavljuju se i drugi korisnici te djelatnici te ustanove. Za snimanje kadrova na lokacijama u Šibeniku i okolici kao i angažiranje glumaca zaslužan je Jakov Bilić, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Uviđajući da ne postoje pjesme koje bi bile ciljano upućene starijim osobama u domovima, Ured Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj bio je idejni pokretač nastanka pjesme »U zagrljaju vrimena« za koju je stihove napisao Frane Bilić iz Šibenika, a uglazbio je dr. sc. maestro Joško Ćaleta priredivši partiture za muški, ženski i mješoviti vokalni sastav. Na njegov prijedlog pjesmu je snimio Ansambl »Lado« koji kao autentični hrvatski kulturni brand svojim obradama zahvaća sve hrvatske regije od Konavala do Baranje i Srijema. U cilju obogaćenja njihove izvedbe naknadno je priređen i tamburaški aranžman koji potpisuje Marko First.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja