Budi dio naše mreže

Pogledajte "digitalnu" predstavu katoličkog sveučilišta iz Amerike

Predstava nije izvedena on-line u pravom vremenu. Svaka je scena snimljena zasebno te naknadno ugniježđena u video koji ostavlja dojam kao da se radi o video konferenciji. Studenti su pazili da u svojim domovima pronađu prikladno osvjetljenje, kutak ili okruženje koji će odgovarati prirodi scene ili lika koji igraju.

/ fe

Škola umjetnosti i glazbe s odjelom za dramaturgiju Katoličkog sveučilišta u Americi, smještenog u Washingtonu, odigrala je u digitalnom obliku predstavu prema književnom dijelu Williama Shakespearea Mjera za mjeru, prenosi CNA.

Eleanor Holdridge, voditeljica Akademije dramskih umjetnosti, istaknula je kako je predstava pravi blagoslov pomoću kojeg su studenti predahnuli od koronavirusa i donijeli umjetnost u domove sviju zahvaćenih pandemijom.

“Doživljaj je bio odličan jer smo se k cilju kretali kao grupa. To je nešto od čega nismo morali odustati i čemu se možemo radovati usred krize.”

Predstava nije izvedena on-line u pravom vremenu. Svaka je scena snimljena zasebno te naknadno ugniježđena u video koji ostavlja dojam kao da se radi o video konferenciji. Studenti su pazili da u svojim domovima pronađu prikladno osvjetljenje, kutak ili okruženje koji će odgovarati prirodi scene ili lika koji igraju. Jedna od mnogih priprema uključivala je i razgovor s kostimografom koji je glumcima pomogao odabrati najprikladniju odjeću.

Holdridge je naglasila da umjetnost glume i kazališta predivan način da se ljude nauči empatiji. “Ne možete raditi to što mi radimo, a da ne osjetite empatiju. Morate zamisliti da ste druga osoba ili lik, ili pronaći motivaciju iza tog lika ili osobe”, zaključila je.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja