Budi dio naše mreže

Molitva za oči

Božja ljubav sve nas želi zagrliti i privući k sebi, no mi, zaglušeni bukom vremena, često ostajemo za nju zatvoreni. U nedostatku riječi koje bismo sami uputili Bogu u osobnoj molitvi, posežemo za molitvama svetaca, Bogu posvećenih osoba i drugih pojedinaca koji su svoje vapaje uobličili u prekrasan razgovor s Gospodinom. Molite svakodnevno s nama!

/ ts

Molitva za oči – p. Niko Bilić

Gospodine, prikazujem ti danas svoje oči koje si mi dao. Hvala ti na tome. Želim pred tobom osjetiti koliko su moje oči dragocjene i važne. Malene, osjetljive, potrebne zaštite – a jasno mi kažu kamo mi je lice usmjereno i što je preda mnom. Hvala ti, Gospodine, što si mi dao oči kao dvije svjetiljke u mom tijelu.

Oči su ogledalo moje duše. U njima se pokazuje moja unutarnja toplina i živost ili pak hladnoća i moje mrtvilo. Blagoslovi moje oči, Bože moj! Smiri danas moj pogled pred tajnom tvoje božanske ljubavi!

Otvori moje oči da dobro vidim kamo idem i da gledam put na kojem ti ideš ispred mene kad me zoveš: “Idi za mnom!” i kad mi kažeš da uzmem svoj križ i da te slijedim.

Daruj mi postojano i oštro oko koje neće radoznalo zavirivati kamo ne treba i neće ostati na površini, nego će precizno i u dubinu gledati. Blagoslovi moj pogled da prepoznam što mogu učiniti za svojega bližnjega, da vidim njegovo pravo stanje, da ne zatvorim oči pred njim.

Pročisti moje oko da ne bude zlo! Ne dopusti mojim očima da u meni pale vatru zavisti.

Moje su oči vrata kroz koja svijet ulazi u moju dušu. Čuvaj moje oko i štiti, ne daj da me sablazni pa da ga moram iskopati, nego daj da cijelim bićem pripadam tvojemu kraljevstvu.

Isuse, Učitelju i Bože moj, daj mi da i na sebe i na svijet oko sebe – na sve ljude koje susrećem – gledam onako kako si ti gledao, da ih promatram tvojim očima.

Amen.

Izvor: amdg.eu

Kroz adventsko i božićno vrijeme u programu HKR-a svakodnevno smo od 3. prosinca do 13. siječnja nastojali otvoriti prostor svoga duha uz ove molitve u emisiji Gospodin moj i Bog moj. Sada ih možete poslušati i na stranicama HKM-a:

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja