Budi dio naše mreže

Deseta Temeljna formacija animatora Dubrovačke biskupije održana je od 5. do 7. studenog, a način održavanja bio je "hibridni" dio u prostorijama Biskupijskog sjemeništa s nedjeljnom misom u crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku, a dio online.

/ im

Prvi od četiri vikenda Škole animatora započeo je u petak putem online platforme gdje su se mladi upoznali s onim što će prolaziti kroz vikend i što ih sve čeka u budućnosti. Nakon toga, program se nastavio u subotu i nedjelju u Sjemeništu gdje su mladi u malim grupama, poštivajući sve epidemiološke mjere, zajedno sa svojim instruktorima prolazili kroz teme prvog susreta.

10. Temeljna formacija animatora Dubrovačke biskupije

Glavna tema prvog vikenda je bila “Animacija: Tko? Što? Zašto?” kojom su se polaznici pobliže upoznali s načinom i razlogom rada animatora. Također su obrađivali teme osobnog razvoja u vjeri te izgradnji pravog kršćanskog identiteta. Uz zabavu, ples, radionice i molitve sudionici su upoznali zajednicu animatora Dubrovačke biskupije i jedan od  načina njihova djelovanja među mladima.

10. Temeljna formacija animatora Dubrovačke biskupije

Na prvom vikendu je sudjelovalo 20 mladih iz raznih župa s područja Dubrovačke biskupije, od Konavala do Korčule, te 10 animatora instruktora i specijalaca koji su ih vodili kroz ovaj susret. S animatorima je na susretu sudjelovala i pročelnica Vijeća za mlade Ana Marčinko te delegat s ovlastima generalnog vikara
Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić.

10. Temeljna formacija animatora Dubrovačke biskupije

Program je završio u nedjelju svetom misom koju je predvodio vikar Katušić koji se u propovijedi osvrnuo na evanđelje dana i poručio mladima da se ne daju zavesti haljinama i izvanjskim izgledom ljudi oko sebe, jer to ne znači automatski da je netko dobar i da njega treba slušati. Taj vanjski izgled nije opis toga
kakva je netko osoba, niti to smije utjecati na naše viđenje nje, već naše viđenje treba biti utemeljeno na onome kakva je osoba, kakvo je njeno ponašanje i koliko ima otvoreno srce za druge.

10. Temeljna formacija animatora Dubrovačke biskupije

Ciljevi prvog vikenda bili su međusobno upoznavanje polaznika, upoznavanje sudionika s načinom rada animatora, s instruktorima, poticanje zajedništva, stjecanje informacija o animaciji i animiranju. Glavni ciljevi bili su razmišljanje o osobnom razvoju, upoznavanju samog sebe, osobnoj osjećajnosti i
duhovnosti.

10. Temeljna formacija animatora Dubrovačke biskupije

Temeljna formacija animatora održava se u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije te Salezijanske obitelji.

10. Temeljna formacija animatora Dubrovačke biskupije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja