Budi dio naše mreže

Gasi li se Udruga 'Hrvatsko nadzemlje' koja gotovo čitavo jedno desetljeće uspješno djeluje pri Povjerenstvu za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije?

/ Ante Novak

Hrvatsko nadzemlje, splitska udruga mladih, objavila je da će njihov idući susret, 21. studenoga, biti zadnji susret nakon gotovo jednog desetljeća uspješnog djelovanja, a sve je počelo u lipnju 2010. godine s jednim njihovim zaigranim video-spotom o splitskim bogoslovima, uz pjesmu ‘Jesus walk’, koja je odmah dobila medijsku pozornost hrvatske javnosti i čak duplericu u jedinim dalmatinskim dnevnim novinama.

Imali su ovih dana i zadnju katehezu, a od prvog dana punili su i krcali veliku dvoranu Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, svake treće srijede u mjesecu, i tako kroz čitavu akademsku godinu punih devet godina. Vrlo su popularni i izvan granica grada Splita, ponaosob, zahvaljujući svojim filmićima objavljenim na YouTube kanalu. Samo tamo imaju oko milijun i 300 tisuća pregleda.

Njihovi gosti bili su uvijek relevantni sugovornici na zadanu temu pa tako i prošlog mjeseca kada im je o autentičnosti življenja katoličanstva posvjedočio riječki vjeroučitelj Marin Miletić, utemeljitelj katoličkih skauta u Hrvatskoj, koji se najnovije šire u Sisačkoj biskupiji, tako da je do sada 12 biskupijskih zdrugova u Hrvatskoj.

Sve svoje susrete, pogotovo zadnjih godina, ovi mladi entuzijasti iz Splita snimali su od početka do kraja i objavljivali redovito na svome kanalu. Afirmirali su neke glazbene sastave mladih iz svojih župa, kao i neka imena koja su danas prepoznatljiva lica Laudato TV-a, a s obzirom da im je ovo zadnji susret – kako su najavili – izabrali su pravog sugovornika. Odnedavno je doktor komunikacijskih znanosti, franjevac za kojeg se upozorava da je ‘kontroverzan’, fra Marija Knezovića. On je i naš kolega novinar i urednik Radio postaje Mir Međugorje, župnik Kočerina u BiH i traženi voditelj duhovnih obnovi.

Fra Mario se – kao i mnogi sada zbog novonastale situacije s Nadzemljašima – s pravom u priloženoj video najavi svoga gostovanja u Splitu, pita: ‘Hrvatsko nadzemlje je, zasigurno, nekome zasmetalo kada se ovo događa’ te ‘tko nama svima zapravo manipulira’?

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja