Budi dio naše mreže

Ako ste mislili da kraj ljeta sa sobom nosi i kraj ovogodišnjih kampova za mlade, razmislite ponovo! SKAC Palma je najavila kako od 16. do 20. rujna će se održavati volonterski kamp na otoku Krapnju pod nazivom "Biti prisutan u sadašnjosti i graditi budućnost". 

/ ps

Cilj kampa je potaknuti mlade na odgovorno i kvalitetno djelovanje u društvu, te svakodnevno djelovanje promatrati u svijetlu ignacijevske duhovnosti. Stoga, program kampa je podijeljen u dva djela:

Program kampa nastao je kao odgovor na izazove s kojima se mladi volonteri susreći, iz želje za odgovaranjem na stvarne potrebe mladih i društva u cjelini

“U edukativnom dijelu, aktivni mladi će moći osvijestiti vlastitu ulogu u izgradnji Crkve i svijeta te prepoznati važnost proaktivnog djelovanja iz perspektive Crkve i svijeta. Kroz konkretan rad, mladi će se okušati u različitim grupnim ulogama i kroz to uvježbati organizacijske i komunikacijske vještine. Ostvarit će i konkretan doprinos široj zajednici. Kroz duhovni program, kao i u edukativnom i radnom dijelu, nastojat ćemo promišljati što me u trenutnim aktivnostima dovodi Bogu i jesam li ondje gdje me Bog želi. Program kampa nastao je kao odgovor na izazove s kojima se mladi volonteri susreći, iz želje za odgovaranjem na stvarne potrebe mladih i društva u cjelini”, stoji na službenim stranicama SKAC-a Palme.  Uz naveden sadržaj, svakodnevno će se slaviti misa te održati i prigodan duhovni program.

Kamp je namijenjen mladima od 18. do 30. koji su uključeni u neki oblik volontiranja, a pri dolasku na otok će boraviti u kući Emaus. Dio troškova sudjelovanja će podnijeti SKAC, a od sudionika se traži participacija u iznosu od 208 kn (40% ukupnog troška). Budući da je broj sudionika ograničen na 20 ljudi, požurite s prijavom!

Kako navode na svojim stranicama, s obzirom na epidemiološku situaciju, program se provodi u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Za više informacija možete konraktirati volonterski.centar@skac.hr ili posjetiti službene stranice SKAC-a!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja