Budi dio naše mreže

VIDEO Framaši krenuli prema Asizu, pjesmom i plesom slave Boga!

Framaši su u nedjelju zaključili hrvatski dio svoga Hoda Franjevačke mladeži čiji će se vrhunac zbiti u Italiji u Asizu 2. kolovoza na blagdan Porcijunkule, kada se može izmoliti potpuni oprost.

/ dt

Predstavnici triju područnih bratstava s juga zemlje (Primorsko-istarskoga, Zadarsko-šibenskoga i Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva) zaključili su svoj hod od Imotskog do Sinja. U večernjim satima u Krapini su se pridružili zagrebačkim framašima, a u Asizu će se susresti i s Osječanima te svima drugima koji dolaze iz drugih zemalja.

Hod Franjevačke mladeži organizirano je hodočašće mladih u Frami i duhovnih asistenata, a održava se ljetnih mjeseci, krajem srpnja i početkom kolovoza. Rutu kojom se hodočasti određuje svako područno bratstvo zasebno, a hodočašće se sastoji dva dijela; prvi se odvija u Hrvatskoj, a drugi u Italiji. Ovo hodočašće mnogi smatraju najljepšim tijekom življenja u bratstvu.

Hod se dijeli na teži i lakši dio, onaj teži je hodanje po Hrvatskoj, gdje se u nekoliko dana prijeđe i po 100 kilometara, a lakši posjećivanje i razgledavanje mjesta u kojima je boravio sveti Franjo po Italiji. Unatoč zahtjevnosti Hoda i prijeđenim kilometrima, mladi su odlično raspoloženi i pjesmom i plesom slave Boga.

Nakon zajedničkoga susreta framaša iz svih područja Republike Hrvatske te dobivanja potpunog oprosta na samu svetkovinu Porcijunkule u petak, 2. kolovoza predviđen je polazak domovima te dolazak idućeg dana.

Ključne riječi:
Hod Franjevačke mladeži

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja