Budi dio naše mreže

Don Tomislav Lukač na TikToku postavio je jedan odličan izazov za došašće. Otkrijte o čemu se radi i primijenite ga u svojoj obitelji!

/ im

Salezijanac don Tomislav Lukač napravio je profil na TikToku kako bi se još više približio mladima. Svojim videima nastoji odgovoriti na pitanja koja more mlade vjernike, ali i poučiti o ispravnoj  vjerničkoj praksi. U jednom od svojih videa govori o boljoj pripravi za Božić.

Ne znam jesi li se ikada zapitao čemu služi adventski vijenac. Četiri su adventske svijeće i svaka svijeća se pali na jednu od četiri adventske nedjelje.

Prva svijeća je svijeća nade. Druga svijeća je svijeća mira. Treća svijeća je svijeća radosti. I četvrta svijeća je svijeća ljubavi. I zanimljivo kako palimo svaku od svijeća svake nedjelje je na vijencu više i više svjetla jer se približavamo Božiću, trenutku kada na Zemlju dolazi Svjetlo svijeta. Isus koji nam pokazuje pravi put i smisao života.

Zato te potičem da od ove nedjelje pitaš svoje roditelje jesu li nabavili adventski vijenac i da svake nedjelje u došašću prije ručka sjednete kao obitelj, zapalite svijeću i zajedno se pomolite.

A možete se pomoliti da upravo u vašoj obitelji bude: više nade, više mira, više radosti i više ljubavi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @dontomislavlukac

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja