Budi dio naše mreže

Vanessa Mioč, mlada hrvatska pjevačica duhovne glazbe, u ovim je trenucima na pripremama za Festival kršćanske glazbe koji će pod nazivom "Luminous side of force" odnosno "Svjetla strana sile", od 13. do 14. kolovoza biti održan u poljskom marijanskom svetištu Jasna Gora. Veliko je to priznanje za njezino umjetničko djelovanje jer je jedna od osam mladih izvođača iz cijeloga svijeta koju su pozvali organizatori Festivala.

/ hjb

Na Festivalu, na kojem se okupi i 100 tisuća posjetitelja, sudjeluju poljski glazbenici duhovne scene, a poseban dio programa prvog dana Festivala je natjecanje osam mladih umjetnika iz cijeloga svijeta za najbolju kršćansku pjesmu. U emisiju Aktualno HKR-a Vanessa Mioč javila se između dvije tonske probe.

Kako si se našla među osam izvođača iz cijelog svijeta?

Iskreno, mislim da ću to tek ovdje saznati. Moram priznati da su već prije bile neke naznake, počevši od toga da je jedan svećenik “sasvim slučajno” u knjizi o marijanskim svetištima papirić ostavio baš na stranici o Jasnoj Gori, sve do nekih molitava i čežnje. Nekako se tako posložilo.

Koju pjesmu si izabrala i zašto?

Ne znam jeste li čuli tu moju pjesmu… (smijeh) Ona se zove “Vjerujem”. Odabrali su je organizatori i baš mi je drago što je bila njihov izbor, jer sad upravo proživljavam tekst pjesme, pomalo i strahovi i sad mi baš ima dosta smisla. Pjevat ću dio pjesme na hrvatskom i dio na engleskom, kao što sam i prošle godine imala priliku u Budimpešti na festivalu This is the Day!

Ovo je velika stvar za hrvatsku duhovnu scenu, ali i jedno priznanje tvom umjetničkom djelovanju?

Moram reći da imam stvarno odlično okruženje. Na duhovnoj sceni kolege su vrhunska podrška, od samog početka. Evo, i sad se javljaju i pitaju kako sam. Upravo mi je fra Marin Karačić poslao poruku. Prava su mi podrška i mislim da je jako važno da se međusobno podržavamo na području na kojem ima i puno napasti i svega drugog. A da ne pričam o obitelji koja sjajno “odrađuje” svoj zadatak. Uistinu sam sretna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vanessa Mioc (@vanessamioc)

Tvoja očekivanja od natjecanja?

Došla sam ponajprije slaviti Gospodina i to s pjesmom “Vjerujem”, tako da mi je sve ostalo sekundarno. Bilo bi mi jako drago postići dobar rezultat, ali znam koji je primarni cilj. Naravno da bi bilo predivno priznanje, ali sve ćemo vidjeti kad festival završi.

Organizatori su osigurali profesionalnu glazbenu pratnju, što znači da si došla sama, bez benda… Je li ti to problem?

Već sam jučer bila na tonskoj probi i moram priznati da sam baš pozitivno iznenađena. Prvi sam put u Poljskoj, ali osjećam se kao doma. Ljudi su jako otvoreni i srdačni, oduševljeni Hrvatskom. Sa svih strana čujem: ‘I ja sam bio u Hrvatskoj!’, tako da se osjećam kao da sam doma. Pokusi su odlično prošli, baš profesionalno i veselim se nastupu. Imat ćemo 20 gudača i sedam vokala. To je velika priča, ali moram priznati da mi nedostaje bend Srce Isusovo s kojima obično sviram i pjevam. Ali uskoro ćemo, nadam se, opet zajedno slaviti Boga.

Hoće li se i kako moći pratiti Festival?

Prijenos uživo će biti na stranici Poljske televizije, a ja ću na društvene mreže staviti sve važne informacije o mogućnosti glasanja. Na internetskoj stranici bit će predstavljeno svih osam sudionika, tako i ja.

Vanessi želimo da svojom pjesmom posvjedoči vjeru u Gospodina i tako osvoji žiri i gledatelje!

Cijeli razgovor s Vanessom poslušajte ovdje:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja