Budi dio naše mreže

Varaždinci bdjenjem dočekali rođendan Crkve

"Duh Sveti je onaj koji stoji u obrani i daje nam jednu sigurnost. No, Sveti Duh će nam biti branitelj onda kada ćemo htjeti činiti dobro. Duh Sveti kao branitelj će stati iza svakog od nas i u trenutku kada ćemo se možda javno poniziti pokajanjem i javno poniziti moleći oproštenje, jer tada je čovjek koji to čini za svijet slab", naglasio je tijekom bdjenja uoči Duhova povjerenik za mlade Varaždinske biskupije vlč. Tihomir Kosec.

/ fe

Misom bdjenja uoči Duhova, u subotu je završio duhovno – glazbeno – edukativni program u organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije. Tijekom Duhovske osmine koja je započela koncertom duhovne glazbe na Franjevačkom trgu, mladi su se pripremali za cjelodnevno bdjenje koje je kulminiralo večernjim programom u katedrali.

“Bog ti neće okrenuti leđa, zato ti je i poslao Branitelja” poručio je vlč. Kosec na misi bdjenja uoči Duhova.

Propovjednik je naglasio kako je od iznimne važnosti kvalitetno ispunjavati vrijeme koje imamo na zemlji. Podsjetio je i na riječi pokojnog karmelićanina o. Vjenceslava Miheteca koji je znao govoriti da je molitva Časoslova služi za posvećenje vremena.

“Božje vrijeme je iznenađujuće i ono čemu se ne nadaš, ne očekuješ, niti ne znaš, niti snuješ, niti slutiš, to Bog učini” rekao je vlč. Kosec.

Velečasni Tihomir Kosec

Posljednji dan pripreme za Duhove Varaždinci su započeli susretom ministranata u Sračincu. Tijekom prijepodnevnih sati u župi sv. Josipa na Banfici okupile su se osobe s intelektualnim poteškoćama, a poslijepodnevni dio programa okupio je obitelji i parove u župi sv. Fabijana i Sebastijana. Večernji program odvijao se na 3 mjesta u sklopu biskupijskog ordinarijata i katedrale, a bilo je moguće sudjelovati u čitanju Božje riječi, molitvi ružarija, klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom ili poslušati svjedočanstvo.

Ključne riječi:
duhovi Varaždinska biskupija

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja