Budi dio naše mreže

Udruga Duhos, uz vodstvo studentskog kapelana, vlč. Marija Žigmana, tijekom ove godine različitim aktivnostima obilježava 10. obljetnicu postojanja i djelovanja, a vrhunac proslave bit će koncert duhovne glazbe "Sve što god diše nek´ hvali Gospodina! Aleluja! (Ps 150,6)". Koncert će se održati u nedjelju, 24. listopada u Župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku s početkom u 20 sati.

/ mp

Nastupaju: Božja pobjeda, DUHOS band, Matej Galić i Yeshua, Molitvena zajednica Svete obitelji i SKAC band Osijek.

Članovi Duhosa pozivaju: “Dođimo i zahvalimo Mu za sve što je činio tijekom ovih 10 godina, za naše kapelane, za sve ljude koji su prošli kroz zajednicu, koji su sada tu i koji će tek doći. Neka nas Gospodin i dalje vodi da djelujemo i Njega svjedočimo.”

Vlč. Mario Žigman je u razgovoru za HKM rekao kako su plodovi djelovanja udruge tijekom proteklih deset godina veliki i brojni. Dodao je da je to vidljivo i na Duhosovim društvenim stranicama, osobito po brojnim pratiteljima. On sam je na službi studentskog kapelana od 2018. godine. Rekao je da je tijekom te protekle tri godine uočio „da mladi traže Boga, prepoznaju ga i susreću. I kada ga jednom susretnu spremni su otići na kraj svijeta – ništa im nije teško za njega učiniti.“

Udruga Duhos djeluje u sklopu pastorala studenata Đakovačko-osječke nadbiskupije i ponajviše okuplja studente i mlade te zainteresirane profesore koji djeluju i rade na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Mladi se u rad udruge i pastorala uključuju sudjelovanjem u aktivnostima, bilo u Duhos bandu, bilo u timovima – medijskom, liturgijskom i karitativno-kreativnom. Sve obavijesti i informacije o djelovanju Duhosa dostupne su na službenoj stranici i društvenim mrežama, a u studenom 2020. u rad je puštena i Duhos aplikacija kojom je olakšan pristup aktivnostima Udruge.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja