Budi dio naše mreže

"Ne tako davno, bio sam na jednom ovakvom, glazbeno-duhovnom koncertu. Nisam došao kao vi otvorenih vrata, nego zatvorenih. Došao sam preko volje. U sebi sam mrmljao: 'Čemu sad to? Zašto?' Vrhunac svega je bio kad je došao jedan svećenik pomoliti se, a ja sam ga u svom srcu osudio", rekao je vlč. Tomislav Dokoza moleći i svjedočeći na glazbeno-duhovnom programu mladih "Otvorite vrata Kristu" koji se održao na Biskupijski dan 25. rujna 2021. u Požegi. 

/ bg

“Ono najzanimljivije dogodilo se tjedan dana nakon koncerta. Jedna djevojka govorila je o čudu koje se dogodilo. Naime, njezin prijatelj, teški psovač, prestao je psovati teške psovke. Ona kaže da je bio na jednom koncertu. Rekao sam joj da sam i ja bio na istom. Na tom koncertu nešto ga je posebno dotaknulo. Bila je to svećenikova molitva. I tad je odlučio da više neće psovati velike psovke. Onda sam se upitao: Pa tko može tako promijeniti čovjekovo srce? Jedino Isus može!

Drugi zaključak koji mi je bio jedno malo otkriće, iako to piše u Bibliji, su riječi koje glase: ‘Gdje su dvoje ili troje u Isusovo ime, i on je s njima.’

Isus je i večeras s nama. Isus i večeras može činiti čuda. Najveće čudo je kad dodirne tvoje srce, izliječi ga, da ti snagu za naprijed, kad pobijediš strah… Ovdje smo da bismo slavili Boga. Ovdje smo došli da nam bude lijepo, ali došli smo i da bismo proslavili Boga. Istina je, Boga se može slaviti na mnogo načina. Štogod radimo u životu, sa svojim poslom i djelom slavimo Boga.

Danas smo sa svojim biskupom slavili svetu misu, najuzvišeniji način na koji Boga slavimo.

Dragog Boga slave otac i majka koji požrtvovno žive za svoju djecu, za svoju obitelj. Dragog Boga slavi onaj radnik koji marljivo, pošteno radi. Dragog Boga, dragi moji mladi, slaviš i ti kad redovito učiš, ne prepisuješ nego marljivo radiš. Kad svoje srce čuvaš od napasti i grijeha, kad se boriš protiv tih napasti, kad se mučiš, kad poniziš sam sebe i odeš opet na sv. ispovijed. I tad slaviš dragog Boga.

Za nas je danas poseban dan, za našu mjesnu Crkvu. Zato smo se okupili da s našom pjesmom slavimo Boga. Ne samo da pjevamo, nego da s našom pjesmom molimo i da zazivamo njegovu milost i blagoslov. Da taj blagoslov dođe na ovaj naš grad, na naše obitelji, našu biskupiju, našeg biskupa, svećenike, na sve mlade. Da se Njegova ljubav spusti na sve nas.”

Nagovor i molitvu vlč. Tomislava Dokoze poslušajte u priloženom videu:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja