Budi dio naše mreže

Sudjelujte u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja

Nacionalni kviz za poticanje čitanja održava se već više od 20 godina u Mjesecu hrvatske knjige, od 15. listopada do 15. studenog, a nastoji dodatno potaknuti na čitanje djecu od 4. do 8. razreda.

/ mb

Nacionalni kviz za poticanje čitanja može se rješavati do 25. listopada, a tri knjige koje je potrebno pročitati da bi se točno odgovorilo na pitanja u Kvizu, odabrane su prema recentnoj hrvatskoj izdavačkoj produkciji za djecu i mlade: „Ljeto na jezeru Čiču“ Jasminke Tihi-Stepanić, „Drugačija“ Ivane Guljašević Kuman te „Eva, mala žena“ Vlaste Golub.

S obzirom na temu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige „U ritmu čitanja“ i Kviz se odvija pod nazivom „Ritam odrastanja“. Djeca mogu sudjelovati putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i dijaspori. Kviz se odvija online (https://www.knjiznica.hr/mhk-kviz/), a od ove godine može se rješavati i na pametnom telefonu.

Pobjednici kviza biraju se metodom slučajnog odabira te sudjeluju u javnom izvlačenju glavne i utješnih nagrada na završnoj svečanosti koja će se održati u četvrtak, 14. studenog 2019. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, uz brojne goste, djecu, knjižničare i učitelje iz cijele Hrvatske i dijaspore.

Na završnoj svečanosti s mladima će se družiti spisateljice čije su knjige čitali za kviz, a nastupit će i kvintet Simply brass.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja