Budi dio naše mreže

SKAC TRAŽI BERAČE Modravske masline urodile dvostrukim plodom

"Došavši na Modrave prije dva tjedna ostali smo zatečeni stanjem u masliniku. Krošnje su toliko bogate, to ne pamtimo otkad je maslinika. Zapitali smo se je li moguće da smo primili toliki blagoslov, jer smatram da smo dvostruko više dobili od onoga što smo uložili", rekla je za Hrvatsku katoličku mrežu Matea Neralić iz zagrebačkog SKAC-a.

/ Filip Ećimović

Sudionici Modrava u organizaciji SKAC-a Palma proveli su ljeto brinući se o svojoj duhovnoj stvarnosti, ali su vremena pronašli i za brigu o masliniku. Vrt koji služi kao mjesto kontemplacije, rada i molitve, u sebi krije 150 maslina. Sudionici katehetsko-duhovnog programa na Modravama masline su okopavali, gnojili i obrezali s posebnom pažnjom. Za Hrvatsku katoličku mrežu razgovarali smo s Mateom Neralić, koordinatoricom događaja za Modrave.

Mladi u masliniku na Modravama / Foto: SKAC Zagreb

“Božji prst je prisutan u svemu što radimo jer se uzdamo u njegovu providnost. To nam najbolje pokazuje činjenica da posljednjih tjedana odgađamo odlazak na Modrave zbog  vremenskih uvjeta, odnosno kako bi rekao pater Špiranec, ovisimo o Bogu. Vidimo koliko imamo planova, a opet primjećujemo i koliko svi naši planovi ovise o Bogu”, rekla je Matea.

Zagrebački SKAC za cilj ima okupiti 50 osoba koje će provesti jedan dan u masliniku radeći i moleći. Dobrodošli su svi zainteresirani, oni koji su bili na Modravama i koji nisu, članovi organizacije i simpatizeri.

“Nakon što poberemo sve masline nosit ćemo ih u uljaru, a nadamo se i ekstra djevičanskom ulju zbog svih faktora koji su uračunati u berbu. Ulje će biti dostupno najranije na našoj rođendanskoj proslavi SKAC-a krajem mjeseca. Moram naglasiti da je taj plod koji priželjkujemo dvostruko blagoslovljen, molitvom i žuljavim rukama koje su obrađivale masline. Nakon rođendana, ulje će se moći kupiti u našoj središnjici u Palmotićevoj ulici”, istaknula je naša sugovornica.

Mladi u masliniku na Modravama / Foto: SKAC Zagreb

Dugoročni cilj rada ovih mladih ljudi je samoodrživost Modrava kroz prodaju plodova njihovih ruku i zalaganja kako u molitvi tako i u prirodi. Matea je pozvala sve ljude dobre volje da dođu na rođendansku proslavu punoljetnosti SKAC-a Palma, jednog od temelja zagrebačkog pastorala mladih koji se razvija u isusovačkom dvorištu u Palmotićevoj ulici u Zagrebu od 2001. godine.

“Priprema za rođendansko slavlje trajat će tri dana, a pokušat ćemo objediniti sve ljude koji su na bilo koji način bili dio ovog putovanja od početka do današnjeg dana. SKAC Palma formalno je osnovan 27. studenog 2001. godine te će s tim danom i započeti trodnevna proslava misom zahvalnicom, a za četvrtak najavljujemo zabavno druženje uz predstavljanje drugog izdanja knjige p. Luke Rađe ‘Šalabahter za život’. U petak slijedi zabava uz kviz između isusovaca i mladih, a sve će završiti misom mladih i zabavom”, zaključila je Matea.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja