Budi dio naše mreže

Studentski katolički akademski centar - SKAC Palma odlučio se za nekoliko novih edukacija za mlade u novom semestru, a to su Granice, Emocije, Teški sugovornici i Vođenje grupe. Planirali su po jedan termin za svaku od spomenutih edukacija, no broj prijavljenih ponukao ih je na organizaciju po dva termina za svaku od tema.

/ md

Cilj edukacija je naučiti nove informacije i vještine koje nam u svakodnevnim situacijama mogu pomoći da bolje živimo svoju svrhu, javlja SKAC Palma o gore navedenim novim edukacijama za mlade.

Također, u svim izazovima s drugima – bilo u postavljanju granica, nespavanju od straha nakon sukoba s nekim – posvijestit će da je Bog prisutan i naučiti Ga osluškivati.

Zašto baš ove teme?

Objavljivanjem knjige Granice, tema se popularizirala. S obzirom da je studija i prvih zaposlenja razdoblje kada se granice redefiniraju, i nanovo istražuju, činilo nam se dobro započeti s ovom temom. Na radionicama smo definirali što su uopće granice i zašto su važne, preispitali smo kako znamo da s granicama nešto ne štima i kako ih popraviti. Kako ne bismo ostali ograničeni samima sobom nego se otvorili Kristu, o temi smo razmatrali uz ulomak iz evanđelja.

Nastavili smo s temom Emocije, stavljajući naglasak na njihovo prepoznavanje i pitanje zašto ih uopće imamo. Emocije su dio nas, nalaze se unutar naših granica te se njima možemo služiti kako bismo ostvarili svrhu za koju smo stvoreni, i kroz sve što osjećamo pokušali doći bliže Bogu. U svakoj temi, glavnu riječ vodit će Riječ.

Tema Teški sugovornici prilika je da produbimo prve dvije teme. Što nam je teško, koji osjećaji nam to govore i koje su nam granice ugrožene? Jesu li teški drugi ili je nama teško učiniti i reći pravu stvar drugima? Bili to tvrdoglavi profesori, sebični prijatelji, staromodni roditelji, ili bili sami mnogima teški, moguće je zavoljeti teškog sugovornika.

Za kraj, pred mnoge ljetne aktivnosti, ostavili smo temu Vođenje grupe. Upoznati s vlastitim granicama i emocijama, naučivši ljubiti svoju težinu i težinu sugovornika, spremni smo otići u grupu (obitelj, Modrave, Magis, ekipa s ljetovanja) i u darovanoj grupi darivati sebe.

Nove edukacije / Foto: SKAC Palma

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja